Kanta-Häme

Hyväntekeväisyyskonsertin Hämeenlinnassa avannut presidentti Tarja Halonen tietää, ettei metelin pitäminen kuulu hyvän tekemiseen

Hämäläiseen tapaan vapaaehtoistyöstä tehdään harvoin numeroa, sanoo Kansan Sivistysrahaston konsertin avannut presidentti Halonen.
Presidentti Tarja Halonen puhui Hämeenlinnan Teatterissa järjestetyn Unta ja totta -konsertin alussa.

Presidentti Tarja Halonen ei pyytänyt Hämeenlinnan Teatterin saliin kerääntyneitä ihmisiä nostamaan käsiään vapaaehtoistyön merkiksi.

Lauantaisen Kansan Sivistysrahaston hyväntekeväisyyskonsertin avannut presidentti oli kuitenkin varma, että moni paikallaolijoista tekee vapaaehtoistyötä.

– Joku käy lasten koulussa tai päiväkodissa, toinen tekee vanhustyötä tai kerää Nälkäpäivä-keräystä. Hämeeseen hyvin sopivan suomalaisen tavan mukaisesti hyväntekeväisyystyöstä ei tehdä numeroa, vaan ajatellaan, että ”ollaan vaan eletty ihmisiksi”, Halonen totesi.

Reino Helismaan ja Toivo Kärjen musiikkia kuulemaan saapunut joukko ansaitsi Halosen mielestä kaksinkertaisen hyvän mielen – kulttuurinautinnon lisäksi tuli tehtyä hyvää.

Hämeen rahaston järjestämän loppuunmyydyn tilaisuuden tuotot nimittäin ohjataan Kari Laitisen muistorahastoon. Rahaston varoilla tuetaan etelähämäläisten nuorten opiskelua ja itsensä kehittämistä.

Hyvän tekemisestä hämäläisille puhuessaan Halonen muistutti, että pohjoismaisen demokratian mallin mukaisesti toimivat kaupunkien luottamushenkilöt ja muut luottamustehtäviä kantavat uhrautuvat yhteisen hyvän eteen.

– Se on aina jostain muusta pois. Siinä mielessä luottamushenkilöitä voisi puoluekantaan katsomatta hiukan sääliä ja kannustaa, ihmisiä hekin ovat.

Oman kestävän kehityksen säätiön vuonna 2012 perustanut presidentti viittasi puheessaan myös kestävään kehitykseen ja ilmastonmuutokseen.

Halonen totesi, että presidenttien, pääministerien, yritysmaailman ja tutkijoiden lisäksi ihan jokaisen on tehtävä töitä kotiplaneetan säästämiseksi.

– Alkaen pienistä teoista, kuten siitä, miten päin jätteet lajitellaan. Sen on oltava uusi arki, eikä mikään projekti. HäSa