Kanta-Häme

Hyvästi epäekologiset lahjapaperivuoret – joululahjat voi paketoida ympäristöystävällisesti

Lahjojen jakoa seuraa jouluaattona usein tuhoton paperivuori.

Perinteisiä joulun lahjapapereita ei tule laittaa paperinkeräysastiaan mainosten ja lehtien kanssa, vaan niiden paikka on pintavärjäyksen ja kiinni jääneiden teippien vuoksi sekajäteastiassa.

Tämä taas ei ole kovin ympäristöystävällinen lopputulos.

Paketointi onnistuu kuitenkin myös ekologisesti tyylistä tinkimättä.

Ennen paketointiurakkaan ryhtymistä onkin hyvä varmistaa, että lahjan ympärille kiedotut kääreet soveltuvat paperinkeräykseen. Materiaalit kierrätettävien pakettien toteutukseen löytyvät lähes jokaisesta kodista jo valmiiksi.

Tällaisia paketointimateriaaleja ovat muun muassa sanomalehdet, aikakausilehdet, puotipaperi, kirjojen sivut ja turistikartat, neuvovat Kaikki paketissa -blogia pitävät Aleksi ja Jani. Kaksikko itse käyttää paketointiin muun muassa ristikko- ja aikakauslehtien sivuja. Lahjapaketin he viimeistelevät aikakauslehdestä taitetulla origamirusetilla.

Ympäristöystävällisyyttä edistää myös se, jos saa pintavärjätyillä joululahjapapereilla vuorattuja lahjoja, ja säästää hyväkuntoisen joulupaperin ja käyttää sen myöhemmin uudestaan. Myös lahjakassit on usein hyödynnettävissä useampaan kertaan. HäSa

Päivän lehti

7.8.2020