Kanta-Häme

Hyvinkään lentokenttä sai tulikokeensa festariareenana

Torstaina iltapäivästä Hyvinkään vanhalle lentokentälle oli saapunut arviolta joitakin tuhansia vierailijoita kuuntelemaan ensimmäisiä bändejä.

Lentokenttä konserttiareenana sai reilusti yli sadalla keikalla käyneen Osmo Laukkasen ja hänen isänsä Arto Laukkasen hyväksynnän. Ensimmäisenä päivänä jonoja ei heidän mukaansa ollut juuri lainkaan.

Myös Hämeenlinnan tapahtumapuisto Kantola on tuttu sekä isälle että pojalle.

– Kun kävin katsomassa AC/DC-yhtyettä Kantolassa, tykkäsin paikasta. Pientä ongelmaa aiheuttivat kulkuyhteydet, mutta puisto oli siinä mielessä hyvä, että siellä oli epätasaisuutta, joten oli helpompi katsoa bändejä. Tasaisella lentokentällä se on vähän hankalampaa, Arto Laukkanen sanoo.

Toista päiväänsä Hyvinkäällä viettävä Sakari Pahkala antoi risuja leirintäalueen pitkistä jonoista.

– Meidän piti jonottaa noin seitsemässä eri jonossa ennen kuin pääsimme leirintäalueelle. Siinä meni noin viisi tuntia siitä, kun saavuimme Hyvinkäälle, Pahkala kertoo.

Hän kuitenkin kehuu lentokenttää paikkana ja tapahtuman hyvää ilmapiiriä. Aiemmin Vantaan Rockfesteillä käyneiden Elina Lemmetyn ja Sonja Leimun mukaan siirtyminen Hyvinkäälle on ollut hyvä asia.

– Vantaalla festarit olivat niin lähellä kaupunkia, että juna-asemalta näki päälavalle. Nyt alue on kauempana keskustasta ja se on ollut mukava yllätys, Lemmetty sanoo.

Rockfestin tiedottajan Tomi Lindblomin mukaan lentokenttä sopii hyvin konserttikäyttöön etenkin suuren pinta-alansa ansiosta. Myös tapahtuman majoitusalue on saatu rakennettua lähelle lentokenttää.

– Tämä ei ole festivaalitoiminnassa kovin yleistä. Usein majoitusalue voi olla hyvinkin kaukana tapahtuma-alueesta, Lindblom sanoo.

Hän kehuu myös lentokentän tasaista ja sateenkestävää maapintaa. Toisaalta tasaisuus tuo mukanaan tuulen, joka äityi keskiviikkona ajoittain navakaksi.

Keskiviikon ja torstain yleisömääriä tapahtumajärjestäjä ei vielä paljasta, mutta Linblomin mukaan päivittäiset kävijämäärät liikkuvat noin 20 000 ja 25 000 välillä. HÄSA

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic