Kanta-Häme

Hyvinvoinnin puolesta ja yksinäisyyttä vastaan

Parinkymmenen hengen joukko muodostaa piirin keskelle Reskaa. Sitten lausutaan yhdessä reippaalla äänellä:

– Kohta joka toinen on sellainen! Hyvää vapaaehtoisten päivää!

Sama tapahtui tiistaina iltapäivällä kello puoli viisi ympäri Suomea ja ainakin kahdeksalla paikkakunnalla. Vapaaehtoisten päivän kunniaksi keskellä tiistai-iltapäivän ruuhkaa ja joulukuista pimeyttä liitettiin kädet yhteen vapaaehtoistyön puolesta.

Myös Hämeenlinnassa haluttiin muistaa vapaaehtoistyötä tekeviä ja antaa iso käsi niille, joille se kuuluu.

Kipakasta pakkasesta huolimatta Reskalle ilmaantui parisenkymmentä vapaaehtoistyön puolesta liputtajaa.

Mustiin pukeutunut Kwabena Opoku oli saapunut paikalle tuttavansa houkuttelemana.

– Tämä on minun ensimmäinen flashmobini. Toivottavasti luvassa on jotain myös englanniksi, sillä minä en ymmärrä suomea!

Osallistuminen jäi vähäiseksi

Vapaaehtoistyöntekijöiden mukaan aidointa lähimmäisenrakkautta on työ, jonka tekijää motivoi muukin kuin raha. Yhteiskunnalle vapaaehtoistyön tukeminen kannattaa, sillä jokainen vapaaehtoistyöhön sijoitettu euro tuottaa kuuden euron verran tulosta.

Vapaaehtoistoiminta voi parhaimmillaan edistää yhteiskunnan hyvinvointia sekä ehkäistä yksinäisyyttä ja syrjäytymistä.

Flashmobin iskulauseella viitataan vapaaehtoistyön jatkuvasti kasvavaan osuuteen. Jo nyt kaksi viidestä ja pian jopa joka toinen suomalainen tekee vapaaehtoistyötä jossakin muodossa.

– Käsien liittäminen yhteen symboloi sitä vapaaehtoisten tekemää hyvää ja konkreettista työtä, joka ei aina saa sitä arvostusta, mikä sille kuuluisi, kertoo Jarna Sinijärvi, Hämeenlinnan flashmobin yhteen koonnut ja itsekin Setlementissa vapaaehtoisena työskentelevä.

Facebookissa tapahtumaan on lähetetty kutsu noin 250 henkilölle.

– Kaksikymmentä ilmoitti tulevansa, toiset kaksikymmentä olivat mahdollisesti tulossa. Toisaalta moni vapaaehtoistyötä tekevä ei ole aktiivinen sosiaalisessa mediassa, eikä välttämättä saanut tietoa tapahtumasta sitä kautta, Sinijärvi aprikoi syitä vaisuhkoon osallistumiseen. (HäSa)

Päivän lehti

23.10.2020

Fingerpori

comic