Kanta-Häme

Hyvistä ympäristöteoista palkittiin Aulangolla - Porkkalan kartano vastaanotti Hämeenlinnan kaupungin myöntämän palkinnon

Vuoden 2020 Hämeenlinnan kaupungin ympäristöpalkinto luovutettiin lauantaina. Lisäksi Juha Kovero sai kunniamaininnan supikannan vähentämisestä.
Kuvassa Juha Kovero, Antti ja Anja Rikala ja kaupunkirakennelautakunnan puheenjohtaja Pasi Vesala. Kuva: .
Kuvassa Juha Kovero, Antti ja Anja Rikala ja palkinnon luovuttanut kaupunkirakennelautakunnan puheenjohtaja Pasi Vesala.

Lammilaisen Porkkalan kartanon Anja, Antti ja Anniina Rikala saivat ympäristöpalkinnon maatalous- ja rakennetun kulttuuriympäristön monimuotoisuuden ylläpitämisestä ja lisäämisestä.

Kartano on saanut EU:n Wildlife Estates -ohjelman WE-tunnuksen ensimmäisten joukossa koko Suomessa. Tunnus kertoo tavoitteellisesta riistanhoitoon ja luonnon monimuotoisuustyöhön panostamisesta.

Kartanon puutarhassa ylläpidetään vanhan kartanopihapiirin ja -maiseman lisäksi myös vanhoja puutarhakasvikantoja.

Kartanon maille on rakennettu Ormajärven kuormitusta vähentävä kosteikko ja laskeutusallas Freshabit-LIFE-IP -hankkeen puitteissa.

Juha Kovero sai kunniamaininnan työstään supikoirakannan vähentämiseksi Hattulassa ja ympäristökunnissa. Supikoirien poistamisella on vaikutusta alueen lintukantoihin.

Valokuvaaja Marjukka Vainion työ, Lilja Rubus annetaan vuodeksi kiertopalkintona palkitun käyttöön, palkintosumma on 500 euroa.

Ympäristöpalkinto voidaan myöntää Hämeenlinnan kaupungissa tai Hattulan kunnassa toimivalle yksittäiselle ihmiselle, yhteisölle tai yritykselle.

Vuoden 2020 ympäristöpalkinnon saajaksi tuli viisi ehdotusta.

Päivän lehti

28.9.2020

Fingerpori

comic