Kanta-Häme

Idänpäähän uusi kylmäasema ehkä syksyllä

Idänpäähän S-marketin pihaan suunnitellun kylmäaseman toteutusaikataulua ei ole vielä lyöty lukkoon. Osuuskauppa Hämeenmaan kiinteistöpäällikkö Reijo Aaltonen kuitenkin kertoo, että rakennustyöt voidaan ehkä aloittaa jo ensi syksynä.

– Tällaiset työt tehdään yleensä sulan maan aikaan. Jos asiat etenevät sutjakasti, työ voidaan tehdä jo syksyllä, mutta varmaankin viimeistään ensi keväänä.

Alueen asemakaavaa muutetaan parhaillaan sekä kylmäaseman että S-marketin naapuritontilla sijaitsevan Elenian sähköaseman takia. Elenia haluaa laajentaa nykyistä pientä kojeistorakennustaan, ja kulku sähköasemalle tulee viereiseltä S-marketin tontilta.

Hämeenlinnan yhdyskuntalautakunta käsitteli asemakaavan muutosehdotusta kokouksessaan alkuviikolla, ja päätti lähettää sen kaupunginhallituksen ja edelleen valtuuston hyväksyttäväksi.

Hämeenmaa on jo laajentanut Idänpään S-marketin piha-aluetta kaupungin luvalla, sillä laajennus ei vaatinut kaavamuutosta. Pihaan on tehty lisää parkkipaikkoja ja samalla liikenne on ohjattu kiertämään vastapäivään marketrakennuksen takaa takaisin Laaniitynkadulle. Autopaikkoja on pihassa nyt yhteensä 180.

– Alkukesän aikana pihan opastusta parannetaan vielä siten, että marketin asiakkaat osaisivat poistua pihasta takakautta eivätkä ajaisi etuoven edestä, Aaltonen sanoo.

Kylmäasema on tarkoitus tehdä laajennusalueen takakulmaukseen, joka on tässä vaiheessa sorapintainen.

Idänpäässä on pitkään odoteltu S-markettia vastapäätä sijaitsevan K-market Neste Oilin vesivahinkoremontin päättymistä.

Ketjupäällikkö Janne Paalanen kertoo, ettei avaamisajankohta ole vieläkään selvillä. Korjaustyöt alkoivat viime heinäkuussa ja ovat kestäneet odotettua pitempään.

Neste Oilin polttoainejakelu palvelee asiakkaita normaaliin tapaan, mutta kiinteistössä toimivat K-market, Motorest-ravintola ja autopesu ovat kaikki edelleen suljettuina.

– Tämä on ikävä juttu ketjulle, kauppiaalle ja ennen kaikkea asiakkaille, mutta tässä ei voi muuta kuin odottaa. Todella harmillinen juttu, että työt ovat kestäneet näin kauan, Paalanen sanoo. HÄSA

Päivän lehti

2.4.2020