Kanta-Häme

Ideakilpailun työt tulevat kommentoitaviksi

Kaupunkilaiset pääsevät paneutumaan uimahallin ympäristöstä käytävän ideakilpailun tuloksiin joulukuun alussa.

Uuden Engelinrannan toteuttaminen alkaa uimahallin ja Hämeenkaaren ympäristöstä. Tätä aluetta koskevat ideakilpailu keräsi yhdeksän tiimin ehdotukset.

– Tuntuu uskomattoman hienolta, että ehdotuksia tuli näin monelta erilaiselta tiimiltä. Sieltä ei puutu yhtään sellaista toimijaa, jonka etukäteen arvelin olevan kiinnostunut Engelinrannasta, Eteläranta oy:n toimitusjohtaja Leena Kähkönen pohtii.

Kaikki työt myös täyttävät niille asetut kriteerit.

Suunnitteluideoita ovat jättäneet monet suuret rakennusliikkeet kuten YIT, Peab, Lemminkäinen, NCC ja Hartela sekä Pohjola Rakennus. Niin ikään rakennuttamisen ammattilaisia ovat Lakea oy ja Jatke oy.

Laajat suunnitelmat

Tiimeihin kuuluu lukusia nimekkäitä arkkitehtitoimistoja, energiakonsultteja sekä muita konsulttiyrityksiä ja asuntovuokraukseen erikoistuneita toimijoita. Ovatpa mukana myös mainostoimisto ja autojen yhteiskäyttöyhtiö.

– Kyllä tämä kertoo siitä, että kiinnostus Hämeenlinnaa ja Engelinrantaa kohtaan on suurta juuri nyt. Se on tietysti monen asian summa. Hämeenlinna-tietoisuus on lisääntynyt.

Kovin tarkkaan ehdotuksia ei ole vielä käyty läpi.

– Kaikki ovat tehneet suunnitelman laajemmalle alueelle kuin rajatulle kilpailualueelle. Itse asiassa kaikilla on suunnitelma myös koko Engelinrannan toteuttamisesta.

Niinhän hyvä arkkitehti tekee, kun hän lähtee suunnittelemaan. Hän haluaa sovittaa suunnitelman ympäristöön.

– Suunnitelmissa on hienosti katsottu koko Engelinrannan aluetta.

Tontit markkinahintaan

Suunnitelmat tulevat kaupunkilaisten nähtäville 2. joulukuuta.

– Niistä tehdään nimettömät koosteet, jotka ovat viikon ajan kaupunkilaisten kommentoitavina.

Paikka on todennäköisesti Kastelli, mutta se ei ole vielä varmistunut.

Arvosteluraadin ensimmäinen kokous oli tiistaina.

– Vaihtoehdoissa on niin paljon vertailtavaa, esimerkiksi energialaskelmissa, että teemme esityksen voittajasta kaupunginhallitukselle vasta tammikuussa.

Tavoitteena on, että kaupunginhallitus saisi esityksen 20. tammikuuta pidettävään kokoukseen.

Voittajatiimi pääsee vaikuttamaan alueen asemakaavoitukseen, jota tehdään limittäin osayleiskaavan kanssa. Lisäksi voittaja saa lunastaa markkinahintaan ainakin kaksi uimahallin tuntumaan kaavoitettavaa asuinkerrostalon tonttia. (HäSa)

Päivän lehti

1.12.2020

Fingerpori

comic