Kanta-Häme

Ideat eivät enää päädy ö-mappiin

– Asiakasta kiinnostaa vain se, että palvelut toimivat. Meidän tehtävämme on huolehtia siitä, että pystymme vastaamaan kysyntään, sanoo vastuusosiaalityöntekijä Riikka Haahtela.

Hän on yksi Hattulan kunnan noin 40:stä Nasta-kehittäjästä eli työntekijästä, jotka ovat tiiviisti mukana kunnan työhyvinvointihankkeessa. Nastan ideana on hyödyntää kunnan työntekijöiden ruohonjuuritason kokemusta ja levittää hyviä toimintatapoja yli sektorirajojen.

Nasta-kehittäjiä on nimetty kunnan jokaisesta yksiköstä, ja he kirjaavat ylös työntekijöiltä tulleet kehittämisehdotukset ja ideat, ja vievät ne eteenpäin esimiehille. Ehdotukset käsitellään kunnan johtoryhmässä, ja osa niistä on jo päätynyt toteutettavaksi.

– Tässä on tärkeää juuri se, että kaikki ehdotukset kirjataan ja viedään eteenpäin. Ehdotukset eivät siis hautaudu johonkin, vaan niiden käsittelyä seurataan, sanoo kunnan valvontainsinööri Alpo Jokela.

Riikka Haahtela, Alpo Jokela sekä Pihlajalinnan terveydenhoitaja Iina Oras osallistuivat yhdessä muiden Nasta-kehittäjien kanssa perjantaina järjestettyyn koulutuspäivään.

Jokela on myös Hattulan työsuojelupäällikkö, ja hän kertoo odottavansa suurella mielenkiinnolla seuraavan työhyvinvointikyselyn tuloksia.

– On mielenkiintoista nähdä, miten Nasta vaikuttaa sen tuloksiin. Aiemmissa kyselyissä on käynyt ilmi, että ihmiset ovat aika kärsimättömiä. Jos oma kehitysehdotus ei etene heti, he kyllästyvät ja turhautuvat, Jokela sanoo.

Yhdeksi Nastan hyväksi puoleksi kolmikko nimeää sen, että eri sektoreiden raja-aidat ovat ainakin madaltuneet. Kunnan eri yksiköiden ihmiset ovat aiempaa enemmän tekemisissä keskenään.

– Me Pihlajalinnan väki olemme olleet ehkä vähän erillämme kunnan väestä, vaikka kuntalaisten näkökulmasta olemme varmasti samaa porukkaa. Nyt olemme yrittäneet lisätä yhteistyötä esimerkiksi kotisairaanhoidon ihmisten ja Pappilanniemen vuodeosaston väen kanssa, Iina Oras sanoo.

Riikka Haahtelan mukaan kuntien nykyinen sektorijako on monilta osin vanhanaikainen.

Lapset, aikuiset ja vanhukset käyttävät monia samoja palveluita, ja siksi palveluiden organisointi ikäryhmien mukaan ei välttämättä ole enää perusteltua.

Kunnanjohtaja Heidi Rämö on ollut aktiivisesti käynnistämässä Nasta-hanketta yhdessä talous- ja henkilöstöjohtaja Annu Kalliaisenahon kanssa.

Nasta-kehittäjät eivät usko, että hanke tyssäisi Rämön siirtymiseen Lempäälän kunnanjohtajaksi.

– Tässä on saatu hyvä polku alulle ja askelmerkkejä on hahmoteltu. Työ varmasti jatkuu, vaikka kunnanjohtaja vaihtuu, Jokela sanoo.

– Me itse eli henkilöstö olemme keskeisessä asemassa. Kunnanjohtaja tekee linjaukset, mutta me teemme sisällön. Ei yhden ihmisen lähtö voi haavoittaa tätä, Riikka Haahtela sanoo. HÄSA

Päivän lehti

1.12.2020

Fingerpori

comic