Kanta-Häme

Ihan kylän keskustassa

Lammin uusimmalta rivitalolta Haapainojantieltä on lyhyt kävelymatka kylän keskustaan; kirjasto, kirkko, kaupat ja muut palvelut ovat aivan nurkalla.

Kyläkeskuksen läheisyys kiinnostaa uuden asunnon ostajia, sillä kahdeksasta helmikuun lopussa valmistuneesta kaksiosta ja kolmiosta puolet on myyty. Loppuja esitellään tänä sunnuntaina yleisellä näytöllä.

– Talot Haapainojantiellä ja Linjatiellä ovat niin keskeisellä paikalla kuin rivitalot vain voivat olla. Asunnot ovatkin herättäneet hyvin kiinnostusta, toimitusjohtaja Erkki J. Vilén Lammin Kiinteistökeskuksesta kertoo.

Uusimpien asuntojen valttina ovat muun muassa vesikiertoinen lattialämmitys, asuntokohtainen veden ja lämmön mittaus, tilava ja lämmin varasto sekä autokatospaikka, joka sisältyy hintaan..

– On poikkeuksellista, että taloyhtiöön rakennetaan näin isot lämpimät varastot, Vilén sanoo esitellessään varastokoppeja, joihin mahtuu vaikkapa sohva ja muita isompia kalusteita.

Autopistokkeissa on hyödynnetty sähkötekniikkaa niin, että lämmityksen voi laittaa päälle asunnon sisätiloista. Myydyissä huoneistoissa on myös lasitettu terassi, jonka ostajat itse ovat halunneet rakennuttaa.

Ostajia kauempaakin

Uudesta, kahden erillisen talon yhtiöstä on myymättä yksi kolmio ja kolme kaksiota. Vilénin mukaan ostajia on tullut Parikkalaa ja Hämeenkoskea myöten – niinpä Lammi saa samalla uusia asukkaita.

– Esimerkiksi parikkalalaispariskunta tykästyi kylän läheisyyteen ja asunnon korkeaan tasoon. Nykyään monet varttuneetkin parit haluavat ostaa kolmion, jotta heillä on väljemmin tilaa asua ja majoittaa vieraitakin.

Talot on rakentanut Rakennusliike Mäkinen & Rantanen Oy. Lumen sulaessa seinustojen ympäriltä paljastuu vielä musta maa, mutta jo ennen kesää pihoilla kasvaa vihreä ruoho, sillä maahan istutetaan valmiiksi kasvatettu nurmi.

– Nurmikko tehdään samalla sapluunalla kuin Linjatienkin rivitaloihin. Syksyllä sitä vai ei voitu vielä laittaa sateisten säiden takia.

Uudet rivitalot harvassa

Lammin keskeisimmän alueen rivitalotontit on nyt rakennettu täyteen. Vilénin mukaan enää ei yhtä lähelle keskustaa voida rakentaa, sillä tontteja ei yksinkertaisesti ole.

Uusia rivitaloasuntoja vähän kauemmaksi on kuitenkin lähivuosina odotettavissa, sillä kaavassa on muutama paikka taloille varattuna.

– Rivitaloasunnot ovat menneet Lammilta hyvin kaupaksi, Vilén sanoo.

Päivän lehti

21.9.2020

Fingerpori

comic