Kanta-Häme

Ihmepuutarha-kilpailun voitto Lepaalle

Hämeen ammattikorkeakoulun maisemasuunnittelun koulutusohjelmassa Lepaalla hortonomiksi (AMK) opiskelevat Kati Jukarainen ja Mervi Kokkila korjasivat voiton VR-Groupin ja Berner oy:n järjestämässä kilpailussa, jossa haettiin suunnitelmaa ja toteuttajaa Helsingin päärautatieasemalle toukokuussa nousevalle urbaanille puutarhalle. Myös viime vuoden kisan voittivat maisemasuunnittelun opiskelijat.

Voittaneen suunnitelman nimi on Mystinen puutarha. Suunnitelman kantavia teemoja olivat illuusio, ilo ja ihmetys.

– Suunnitelmassa halusimme antaa uusia ideoita kotipuutarhureille yllättävässä paikassa. Suunnitelman teko oli pitkälti kertausta maisemasuunnittelun opinnoista, joista olikin meille suurta kilpailuetua, kertoo Kati Jukarainen.

Ihmepuutarha rakennetaan 16.-19. toukokuuta. Mukana ovat Ihmepuutarhan yhteistyökumppaneiden edustajat sekä Hamkin Lepaan yksikön muista opiskelijoista koottu rakennustiimi.

Suunnitelman lähtökohdaksi tuli ottaa hyötyviljelyn ja koristekasvien yhdistäminen. Tavoitteena oli mielikuvitusta käyttäen suunnitella koko kesän kukoistava, näyttävä kokonaisuus, joka herättelisi aisteja myös hyötyviljelyn näkökulmasta.

Hankkeen suojelijana toimii Marttaliiton toiminnanjohtaja Marianne Heikkilä.

– Ihmepuutarha on upea hanke, joka on kaupunkilaisten ilona koko kesän. Viehättävää on erityisesti se, että puutarha kannustaa kokeilemaan puutarhanhoitoa inspiroivalla tavalla. (HäSa)