Kanta-Häme

Ihmisille hyvä tahto

Ahveniston Olympiapuiston kodassa ritisee tuli, ja piipusta luikertaa harmaa kiehkura taivaalle.

Rinnettä alas viilettää kirkkaanvärinen pulkka toisensa jälkeen. Jali Mäkivirta ja Juha Tuhkasaari lapsineen sopivat tapaamisen Ahvenistolle aamukymmeneksi. Lapset ovat viihtyneet pulkan kyydissä jo parin tunnin ajan.

– Meidän tytöt olivat aamulla jo puoli seitsemältä tikkana pystyssä, vaikka kerrankin saisi nukkua pitkään. Nyt alkaa kyllä näkyä jo naamasta, että kotiin voisi lähteä, Mäkivirta virnistää.

Uutena vuonna ei näillä näkymin lasketa mäkeä ainakaan isän kanssa ainakaan Tuhkasaarilla, sillä isä menee töihin.

– Olen töissä ravintolan narikassa, joten tiedossa on varmasti kiireinen ilta. Nuorempana tuntui tärkeältä saada juhlia vuoden vaihtumista, nyt ei enää harmita. Aamullakin on mukavampi herätä, kun ei tukista ollenkaan, Tuhkasaari hymyilee.

Mäkivirrat suunnittelevat bongaavansa aattona ainakin raketteja.

– Vaikka kaupunki ei järjestäkään tulitusta, täytyy varmasti lähteä illalla ajelulle keskustaan.

Hyviä ja realistisia toiveita

Ahtiaisen perhe on kerännyt pulkat jo kainaloon. Suuntana on parkkipaikka.

– Me vietämme uutta vuotta Hämeenlinnassa kaveriporukassa. Raketteja ampuessa se taitaa mennä, isä Kalle arvelee.

Äiti Anna Pirhonen on pääosin tyytyväinen kotikaupunkiinsa. Hän kuitenkin toivoo, että lasten talviliikuntapaikoista pidettäisiin nykyistä parempaa huolta, ja että lähikenttienkin jäätä huollettaisiin.

– Nyt se saattaa tuntua hyvältä kohdalta säästää, mutta 40 vuoden kuluttua siitä voidaan maksaa toisaalta jo huomattavasti enemmän, Ahtiainen lisää.

Muuten lapsuuden maisemat miellyttävät.

– Sanoohan Sami Hedbergkin, että Hämeenlinna on hyvä paikka, kun kaikkialle on matkaa vain sata kilometriä! Pirhonen siteeraa.

Ensi vuodelle perhe toivoo ennen kaikkea terveyttä ja rauhallista yhdessäoloa.

– Meillä on kahden kuukauden ikäinen vauva hoidossa mummulassa, joten hyvät yöunet ovat myös ehdottomasti toivelistalla. (HäSa)

Päivän lehti

23.10.2020

Fingerpori

comic