Kanta-Häme

Iittala, Linnanniemi, Puistonmäki ja Sairio kisaavat Suomen parhaan kaupunginosan tittelistä

Rautatiesillan pohjoispuolelta avautuu Puistonmäki. Kuva: Terho Aalto=TA
Rautatiesillan pohjoispuolelta avautuu Puistonmäki. Kuva: Terho Aalto=TA

Neljä Hämeenlinnalaisaluetta kilpailee tänä vuonna Suomen parhaan kaupunginosan tittelistä.

Nämä kaupunginosat ovat Iiittala, Linnanniemi, Puistonmäki ja Sairio. Kilpailussa voi äänestää myös janakkalalaisvaihtoehtoa, vaikka Janakkala ei kaupunki olekaan. Janakkalaa kilpailussa edustaa Kernaala.

Kilpailuun tuli kaikkiaan 200 ehdotusta. Ehdotukset tulivat pääasiassa paikallisilta asukkailta.

Kilpailun voittaja valitaan 90 kaupunginosan joukosta. Nämä kaupunginosat edustavat yhteensä 29 kaupunkia.

– Ehdotuksissa on tänäkin vuonna laajoja ja hyvin perusteluja esityksiä, joista käy ilmi kaupunginosien yhteisöllisyys, historia ja asukastoiminnan monipuolisuus. Perustelut ovat arvokasta materiaalia myös kaikille alueella toimiville tahoille ja päättäjille, palkintoraadin puheenjohtaja Tuula Salo sanoo.

Palkinnolla Kotiseutuliitto korostaa kaupunginosien paikallistoimijoiden aktiivisuuden merkitystä kotiseudun viihtyvyyden ja yhteisöllisyyden rakentamisessa. Kilpailun pääkriteeri vuonna 2019 on kaupunginosien uudet toimintamuodot.

Vuoden kaupunginosa julkistetaan vuosittain elokuussa Valtakunnallisilla kotiseutupäivillä, tänä vuonna Tuusulassa 9. elokuuta.

Vuoden kaupunginosa on valittu vuodesta 2001 lähtien – viime vuosina palkinnon ovat saaneet muun muassa Kauklahti, Vuosaari, Reposaari ja Hakunila.

Päivän lehti

10.7.2020