Kanta-Häme

Iittalan päiväkotiväki odottaa innolla uusia tiloja

Iittalan uusi päiväkotirakennus alkaa olla valmiinnäköinen ulkopuolelta, ja sisätyötkin ovat hyvässä vauhdissa. Talo valmistuu kesäkuun puolivälissä.

– Muuttopäivä on heinäkuun loppupuolella. Tarkoitus on, että kun uusi toimintakausi alkaa 1. elokuuta, olisimme kaikki uusissa tiloissa, sanoo Iittalan varhaiskasvatuskeskuksen johtaja Satu Kokkonen.

Päiväkodiksi suunniteltu

Parasta Kokkosen mielestä on se, että Iittalaan saadaan vihdoin päiväkoti, joka on nimenomaan suunniteltu päiväkodiksi.

Nykyään päiväkotiryhmiä on Iittalassa neljässä eri rakennuksessa. Pääpaikka on Peukaloisen päiväkoti, joka toimii talossa, jossa on aiemmin ollut hammaslääkärin ja eläinlääkärin vastaanottotiloja ja asuntoja. Muut päivähoitotilat on rakennettu alun perin tavallisiksi omakotitaloiksi.

– On hienoa, että pääsemme saman katon alle. Se tuo synergiaetuja työaikasuunnitteluun ja henkilökunnan käyttöön.

Kokkonen uskoo, että myös lapset pitävät uusista tiloista.

– Lapsetkin odottavat muuttoa jo innolla. Kun olemme tehneet retkiä, lapsetkin ovat päässeet ulkopuolelta katsomaan uutta taloa.

Kuusi ryhmää, 115 lasta

Uuteen päiväkotiin tulee tilat kuudelle ryhmälle ja 115 lapselle. Henkilökuntaa on yhteensä noin 25. Uuden rakennuksen käyttöönotto ei tuo muutoksia henkilöstöön.

Uusi päiväkoti sijaitsee Iittalan koulukeskuksen takaisella mäellä. V:n muotoisen rakennuksen julkisivumateriaalina on pystylauta.

Rakennus on Arkkitehtitoimisto Perko oy:n suunnittelema. Tämä helsinkiläinen arkkitehtitoimisto voitti aikanaan Kalvolan kunnan järjestämän suunnittelukilpailun.

Iittalan päiväkoti on yksi niistä hankkeista, joiden toteuttamisesta sovittiin Hämeenlinnan seudun kuntaliitosta valmisteltaessa.

Aikataulussa ollaan

Kaupungin rakennuttajapäällikkö Risto Saari kertoo, että rakentaminen on aikataulussa.

– Nyt tehdään alakattoja ja lattioita. Tekniikka alkaa olla valmista, IV-kanavat on asennettu, ja sähköjohdotukset on pitkälti tehty. Ulkoapäin talo on pääpiirtein valmis. (HäSa)