Kanta-Häme

Iittalan taideasemalta voi nyt lainata kyläpyöriä

Hämeen ammattikorkeakoulun (Hamk) brasialialaiset vaihto-opiskelijat Willian Pereira dos Anjos ja Eduardo Bitencourt kehittivät nopealla aikataululla paikannussovelluksen, joka kertoo Iittalan taideasemalla majailevien kyläpyörien liikkeistä.

Hamkin tiedotteen mukaan idea paikannuksesta lähti ammattikorkeakoulun lehtori Hannu Rossilta. Paikannuksen avulla palvellaan kyläpyörien käyttäjiä, jos pyöriä ei ole paikalla juuri sillä hetkellä, kun matkustaja saapuu asemalle, hän voi katsoa kartalta kannattaako niitä jäädä odottamaan.

Paikannusta alettiin kehittää vain kymmenen päivää ennen aseman avajaisia. Brasilialaisten vaihto-opiskelijoiden työ valmistui päivässä, jonka jälkeen Hamkin Älykkäät palvelut -tutkimusyksikön väki ahersi näytön käyttöönoton ja karttanäkymän soveltamisen parissa.

Asemalle asennettava näyttötaulu saatiin lainaksi forssalaiselta Telesteltä. Paikannuslaitteita kehittävä Yepzon lähti mukaan kokeiluun tarjoamalla käyttöön Asset-paikannuslaitteet, joiden avulla pystytään varautumaan myös ilkivallalta.

Kaupunkipyöriä voi vuokrata myös Hämeenlinnan kantakaupungista. Hämeen Setlementin lahjoituksina saamia polkupyöriä voi tiedustella Kumppanuustalon alakerran kahvilasta sekä läntisiltä ja itäisiltä lähiökeskuksilta niiden aukioloaikoina.

Pyörän ja kypärän vuokraaminen onnistuu todistamalla henkilöllisyytensä ja maksamalla viiden euron pantin, jonka asiakas saa takaisin pyörän palauttamisen yhteydessä.

Päivän lehti

24.10.2020

Fingerpori

comic