Kanta-Häme

Iittalassa tanssittiin tanssimisen ilosta

Iittala-hallissa oli lauantaina suuren urheilujuhlan tuntua. Kun 700 lasta ja nuorta osallistuu valtakunnalliseen tanssitapahtumaan, ei jännittyneestä supinasta ole tulla loppua.

Yhdennentoista kerran järjestetyssä tapahtumassa ei enää kilpailtu, vaan haluttiin tarjota nuorille mahdollisuus esiintyä. Alle 20-vuotiaille nuorille katselmus oli myös tuikitärkeä tilaisuus saada esiintymisvarmuutta.

– Olemme järjestäneet tanssitapahtuman kymmenen kertaa aikaisemminkin ja siinä on ollut aina mukana lasiaiheinen koreografiakilpailu. Tänä vuonna emme halunneet enää kilpailla, Iittalan Tanssi- ja Kulttuuriyhdistyksen puheenjohtaja Kirsti Haavisto kertoo.

Iittalaan oli saapunut tanssiryhmiä esiintymään muun muassa Toijalasta, Turusta, Hyvinkäältä, Riihimäeltä ja Porista. Kaikkiaan ryhmiä oli mukana 63.

Hämeenlinnan seudulla on Iittalan tapahtuman lisäksi ainoastaan yksi Vanajaveden opiston tanssitapahtuma keväällä.

– Esiintyminen on hirveän tärkeää tytöille, jotka tanssivat muutenkin koko ajan. Mielelläni minä heitä tanssimaan kuskaan. Eipä tarvitse kuskata sitten yöllä, 16-vuotiaan Lotan ja 15-vuotiaan Emman kuskina toiminut Jouni Teppo sanoo.

Tanssitapahtumassa esiintyi ryhmiä Suomen eri puolilta. Hämeenlinnasta tanssijoita oli Vanajaveden Opiston lisäksi Tanssi- ja liikuntaopistosta, mutta Iittalasta ei ryhmää vielä saatu kasaan.

– Iittalassa ei valitettavasti ole tällä hetkellä yhtään yläasteikäisten ryhmää, vaan tanssin harrastajat ovat joko nuorempia tai sitten vanhempia, Vanajaveden opiston tanssinopettaja Nina Viiala kertoo.

Vaikka Iittalassa estradille nousivatkin nuoret, olisi tanssi mainio harrastus kaikille. Tanssi on Nina Viialan mielestä mainiota liikuntaa ennen kaikkea senioreille, joilla on ongelmia esimerkiksi tasapainon ja notkeuden kanssa.

– Minä itse aloin tanssia kolmevuotiaana Hämeenlinnassa tanssi- ja liikuntakeskuksessa. Kun valmistuin tanssinopettajaksi, tulin opettamaan lapsuuden maisemiin, vaikka Tampereella asunkin. Haluan opettaa tanssi nimenomaan pienillä paikkakunnilla, Nina Viiala sanoo.

Tällä hetkellä Vanajaveden Opistolla on tanssiryhmiä Iittalan lisäksi Harvialassa, Turengissa, Tervakoskella, Hauholla, Parolassa ja Lammilla. Nina Viiala opettaa niissä kaikissa.

– Kuka tahansa voi alkaa koska tahansa harrastamaan tanssia. Tanssissa ei ole ikä- eikä painorajoituksia, Nina Viiala huomauttaa.

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic