Kanta-Häme

Iittalasta löytyi kilon köntti lihaa kadulta

Iittalalainen Tuula Jalasvirta-Kreander ihmettelee Vastamäentien viereiseltä kävelytieltä tiistaiaamuna löytämäänsä isoa lihakimpaletta.

– Se oli reilun kilon painoinen sula köntti kypsennettyä lihaa. Tuskin keltään putoaa tuollaista tielle itsestään, joten se on pitänyt tuoda siihen tarkoituksella.

Jalasvirta-Kreander keskusteli asiasta paikalle osuneen koiranulkoiluttajan kanssa ja päätti hävittää lihan ja ottaa yhteyttä poliisiin.

– Onkohan koiranmyrkyttäjä liikkeellä?

– Poliisi sanoi, etteivät he ehdi näitä tutkimaan, mutta kehottivat tarkkailemaan, onko lihassa rotanmyrkyn siniseksi värjäämiä kohtia, Jalasvirta-Kreander kertoo.

Värjäytymiä ei löytynyt, mutta hän laittoi asiasta viestin Facebookiin.

– Sieltä se lähti hyvin leviämään täällä Iittalassa.

”Myrkkyä ei ole koskaan löytynyt”

Kanta-Hämeen poliisille ilmiö on hyvin tuttu.

– Tämän tästä on huhuja koiranmyrkyttäjistä liikkeellä, varsinkin sosiaalisessa mediassa. Joskus niitä on tutkittukin, kun on tullut enemmän ilmoituksia, mutta muistaakseni koskaan ei ole lihapaloista myrkkyä löytynyt näillä seuduin, toteaa rikoskomisario Ilkka Iivari.

Iivari epäilee, että huhuja saatetaan luoda tahallaan.

– Joku ei halua koiria omille nurkilleen ja laittaa sitten näitä huhuja tai lihapaloja liikkeelle.

Iittalasta löytyneelle isolle lihakimpaleelle Iivari tarjoaa selitystä.

– Joku on saattanut laittaa paistin terassilleen jäähtymään, mistä joku elukka sen on löytänyt ja kuljettanut pois. Varmaan on tuhat eri tapaa, kuinka liha on voinut jalkakäytävälle päätyä.

– Itse neuvoisin ja toivoisin, ettei tällaisia huhuja leviteltäisi, Iivari päättää. (HäSa)

Päivän lehti

3.6.2020