fbpx
Kanta-Häme

Ikä-ihmisten ulkoilutapahtumaan kaivataan avustajia – Haasta mukaan myös kaverisi

Tapahtuma järjestetään Hausjärvellä 22. päivä toukokuuta.
Aihekuva: Markku Tanni, arkisto

Hausjärvellä järjestetään keskiviikkona 22. toukokuuta kello 16.30 alkaen ikäihmisten ulkoilutustapahtuma. Oitin Lehtimajoilla, Koivumäen sisäpihalla järjestettävän tapahtuman tarkoituksena on tarjota ulkoilumahdollisuus ikäihmisille.

Tapahtuman järjestävät Hausjärven Koivumäki, Helmikoti, päivätoiminta ja liikuntatoimi.

Tapahtumalla halutaan samalla herättää huomiota ja keskustelua siitä, kuinka vaikeaa ulkona liikkuminen monelle vanhukselle on.

Ulkoilutapahtuman pääpaino on ulkoilutuokiolla, jonka jälkeen tarjolla on makkaraa ja mehua sekä musiikkia sääolosuhteiden mukaan.

 

Ulkoilutettaville ikäihmisille tarvitaan oma avustaja joko työntämään pyörätuolia, tueksi ja turvaksi kävelemään rollaattorin vieressä tai juttuseuraksi niille, joille kävely on liian raskasta.

Järjestäjät kutsuvatkin kaikki halukkaat osallistumaan tähän kampanjaan ja auttamaan ikäihmisiä tapahtumaan.

Ulkoilutapahtumaan voivat osallistua myös kotona asuvat oman avustajansa kanssa.

– Jokainen meistä voi tarjota turvallista ulkoiluseuraa, vaikka vain tämän yhden kerran. Jos asiasta innostuu, voi ulkoiluystävänä toimia aina halutessaan, järjestäjät kertovat tiedotteessa.

Avustajien toivotaan ilmoittautuvan etukäteen liikuntatoimistoon perjantaihin 17. toukokuuta mennessä joko sähköpostilla jari.kovanen@hausjarvi.fi tai soittamalla 040  330 6780.

Myös omat tuttavat voi haastaa mukaan. HÄSA.

Menot