Kanta-Häme

Ilkka Brotheruksen tytär myi autoharjoja Saksaan ja innostui onnistumisestaan, nyt hän ryhtyi toimitusjohtajaksi

Johanna Hamro-Drotz on Sinituotteen toimitusjohtaja 1. lokakuuta.
Ilkka Brotheruksen omistuksessa Sinituotteen liikevaihto on kasvanut noin kymmenkertaiseksi.

Sinituotteen Ilkka Brotherus, 67, luovuttaa yhtiön toimitusjohtajan tehtävät tyttärelleen Johanna Hamro-Drotzille, 38.

Brotherus itse jatkaa perheyhtiön hallituksen puheenjohtajana.

Ilkka Brotherus on tyytyväinen siitä, että yritykselle löytyi jatkaja perheestä. Hän muistuttaa, että vain joka kolmas perheyritys siirtyy sukupolvelta toiselle.

– Se, että Johanna kokee Sinituotteen tarinan ja tekemisen merkitykselliseksi ja haluaa sitä jatkaa, tekee minut tavattoman onnelliseksi, hän sanoo yhtiön tiedotteessa.

Johanna Hamro-Drotz on toiminut yhdeksän vuotta Sinituotteen vientipäällikkönä. Hän sanoo kuitenkin, ettei jatkaminen isän jalanjäljissä ollut missään vaiheessa hänelle itsestäänselvyys.

Kungs-lumiharjojen vienti Saksaan muutti vientipäällikön näkemyksiä. Vuodessa lumiharjat tulivat myyntiin yli 3 000 liikkeessä Saksassa.

– Laadukas, Suomessa valmistettu tuote toimi vientimarkkinoilla hyvin. Onnistumisesta syntyi kipinä perheyritystä kohtaan ja näin Sinituotteen mahdollisuudet uusin silmin.

Ilkka Brotherus ja Johanna Hamro-Drotz uskovat, että uuden toimitusjohtajan löytäminen perheen sisältä tuo yritykselle jatkuvuutta.

– Kotimaisuus on osa Sinituotteen dna:ta. Perheyrityksenä meillä on halu ja kunnianhimo säilyttää tuotekehitys ja tuotanto Suomessa, Hamro-Drotz sanoo.

Sinituote työllistää satakunta henkilöä Kokemäen tehtaalla ja Hausjärvellä, josta sitä johdetaan. Kokemäen tehdasta on viime vuosina automatisoitu voimakkaasti.

Sinituotteen siivousvälineet ovat menestyneet hyvin. Sinituote kertoo, että sen tutkimuksien mukaan SINI on Suomen arvostetuin siivousvälinemerkki.

Sinituote ilmoittaa ”korottavansa panoksia taistelussa muovijätettä vastaan”. Yhtiö ottaa tavoitteekseen, että vuoden 2021 loppuun mennessä sen muoviraaka-aineesta 30 prosenttia on kierrätysmuovia tai muuta ekologista materiaalia.

– Halua ja osaamista kierrätystuotteiden valmistamiseen meiltä löytyy, mutta kierrätysraaka-aineen saatavuus on vielä haaste, Hamro-Drotz kertoo.

Hamro-Drotz ottaa vastaan toimitusjohtajan tehtävät 1. lokakuuta. Samalla kun yhtiön toimitusjohtaja vaihtuu, varatoimitusjohtaja Aino Määttä jää eläkkeelle. Sinituotteen myyntijohtajaksi on nimitetty Veli Saarela.

Ilkka Brotherus toimi yritysten johtotehtävissä ennen kuin hän osti Sinituotteen vuonna 1988.

Hän on Amer Sportsin hallituksen varapuheenjohtaja ja suuromistaja, joka saisi osakkeistaan yli sata miljoonaa euroa, jos kiinalaisten ostotarjous yhtiöstä käy toteen. HÄSA

Päivän lehti

22.2.2020