Kanta-Häme

Ylennyksiä tänään kenraalikunnassa - Ilkka Korkiamäelle ylennys kenraaliluutnantiksi

Ilkka Korkiamäki ylennetään tänään tänään torstaina kenraalimajurista kenraaliluutnantiksi. Arkistokuva vuodelta 2015. Kuva: Juhani Salo

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on päättänyt puolustusministeri Antti Kaikkosen esittelystä kolmesta kenraaliylennyksestä, jotka astuvat voimaan tänään torstaina.

Hämeenlinnalainen kenraalimajuri Ilkka Korkiamäki ylennetään kenraaliluutnantiksi. Prikaatikenraali Pasi Välimäki ylennetään kenraalimajuriksi ja eversti Mika Kalliomaa prikaatikenraaliksi.

Vuonna 1960 syntynyt Korkiamäki on toiminut heinäkuusta 2018 lähtien puolustusvoimien henkilöstöpäällikkönä. Ennen sitä hän on palvellut muun muassa Maanpuolustuskorkeakoulun rehtorina ja johtamisjärjestelmäosaston päällikkönä Pääesikunnassa.

Välimäki aloittaa puolustusvoimien operaatiopäällikkönä tänään. Aikaisemmin hän on toiminut muun muassa Karjalan prikaatin komentajana sekä strategisen suunnittelun sektorin johtajana Pääesikunnassa.

Kalliomaa on työskennellyt Porin prikaatin komentajana vuodesta 2018 lähtien. Sitä ennen hän on toiminut muun muassa valtakunnallisten maanpuolustuskurssien johtajana ja puolustusvoimien viestintäjohtajana.

Myös puolustusvoimain komentaja vaihtui tänään. Puolustusvoimain komentajana aloittaa tänään kenraali Timo Kivinen. Tätä ennen hän työskenteli Pääesikunnan päällikkönä.

 

Menot