Kanta-Häme

Ilkkala jatkaa valittamista Vekan kaavasta

Hämeenlinnan kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen Kari Ilkkala (ps.) valittaa ns. Vekan kaavasta ja maankäyttösopimuksesta Korkeimpaan hallinto-oikeuteen (KHO). Hän hävisi valituksensa Hämeenlinnan hallinto-oikeudessa.

Vekan kaavana tunnettu asemakaava käsittää 1,8 hehtaarin alueen Tampereentien ja Brahenkadun risteyksen tuntumassa.

Keskeisintä kaavamuutoksessa on huoltoasemakorttelin muuttaminen asuinkerrostaloille ja Linnanniemenkadun muuttaminen hidaskaduksi. Alueelle on tarkoitus rakentaa 2-5 -kerroksisia kerrostaloja yhteensä 8000 neliön verran.

Ilkkala perusteli hallinto-oikeuteen tekemäänsä valitusta muun muassa sillä, ettei se hänen mielestään täyttänyt yhdenvertaisuusvaatimusta eikä alueella ollut voimassa olevaa yleiskaavaa.

Maankäyttösopimuksesta tehdyn valituksen väitteen virkamiesten menettelyn virheellisyydestä hallinto-oikeus jätti käsittelemättä toimivaltaansa kuulumattomana. Muilta osin valitus hylättiin. Oikeus totesi, että kaupunginhallitus on voinut päättää sopimuksesta eikä sopimus ole lainvastainen.

Valmistelussa oli puute, kun kokousmateriaaleista puuttui alueen arvonnousua koskeva laskelma. Se on kuitenkin myöhemmin laadittu.

Korkeimman hallinto-oikeuden päätös ratkaisee asian lopullisesti. Ilkkala jätti valituksen perjantaina, käsittelyaika oikeudessa on useita kuukausia. (HäSa)

Päivän lehti

30.5.2020