Kanta-Häme

Ilkkala joutuu heti hyllylle luottamustoimista

Kaupunginvaltuutettu Kari Ilkkala (ps.) on pidätetty luottamustoimistaan siihen asti, että valtuuston päättää asiasta todennäköisesti huhtikuun kokouksessa.

Kaupunginvaltuuston 1. varapuheenjohtaja Ritva Oinonen (vas.) teki perjantaina päätöksen saatuaan ennen sitä lausunnon Kari Ilkkalalta.

– Perusteena on se, että tilanne pitää nyt rauhoittaa. Tämä asia velloo monella tasolla ja haittaa keskittymistä suuriin asioihin, jotka ovat nyt esillä.

Oinonen korostaa, että päätös on hallinnollinen.

– Tämä ei ole rikostutkinta, eikä päätös ota kantaa kenenkään mahdolliseen syyllisyyteen.

Suurilla kysymyksillä Oinonen tarkoittaa työn alla olevaa maakunnallista sote-uudistusta ja uuden kunnan puitteiden suunnittelua.

Käytännössä valtuutettu Kari Ilkkala pysyy nyt sivussa kaikista kunnallisista luottamustoimistaan ainakin huhtikuun valtuustoon asti. Silloin valtuuston käsittelee ainakin kaupunginhallituksen esitystä, että Ilkkala siirrettäisiin sivuun luottamustoimista meneillään olevan poliisitutkinnan ja mahdollisen oikeudenkäynnin ajaksi.

Taustalla on se, että Ilkkala on tunnustanut vuotaneensa tietoa kaupunginhallituksen 11.8.2014 pidetystä kokouksesta. Kyse oli Sunny Car Centerin rahoituskuvioista.

Ilkkala on tunnustanut vuotaneensa tiedot sambialaiseen verkkomediaan. Hänen mielestään tiedot eivät olleet salassa pidettäviä.

Koko vyyhti sai alkunsa hämeenlinnalaisen valokuvaajan Markku Wiikin ilmoitettua kaupungin johdolle, että hänellä on hallussaan todisteet Ilkkalan syyllisyydestä ns. Chiluba-tietovuotoon.

Valtuusto on myös asettanut tilapäisen valiokunnan tutkimaan koko kaupunginhallituksen luottamusta.

Ilkkala itse on ilmoittanut pidättäytyvänsä luottamustoimista valtuuston päätöksen asti. HÄSA

Päivän lehti

24.9.2020

Fingerpori

comic