Kanta-Häme

Ilkkala vetäytyy itse luottamustoimista

Perussuomalaisten kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen Kari Ilkkala esitti sunnuntaina valtuustoryhmälleen ja Kanta-Hämeen perussuomalaisille vetäytyvänsä väliaikaisesti kaikista luottamustoimistaan.

Esitys hyväksyttiin yksimielisesti.

Tällä erää luottamustoimista pidättäytyminen jatkuu siihen asti, että valtuusto päättää asiasta kaupunginhallituksen esityksen pohjalta.

– Työskentelyni kaupunginhallituksessa on mahdotonta nykytilanteessa. Kaupunginhallitusta on yritetty pettää, mutta ketään muita ei syytetä kuin minua.

Kaupunginhallitus käsittelee Ilkkalan luottamustoimista pidättämistä maanantaina. Asia ei ehdi viikon kuluttua pidettävään valtuuston kokoukseen, koska Ilkkalalla on kaksi viikkoa aikaa antaa siitä oma lausuntonsa.

– Nyt esittelijät ja valtuusto saavat ottaa vastuun ratkaisusta, hän toteaa.

Ilkkala on toiminut perussuomalaisen valtuustoryhmän puheenjohtajana. Hän istuu kaupunginhallituksessa.

Lisäksi hän on jäsenenä mm. Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin hallituksessa.

Hän tähdentää pidättäytyvänsä kaikista luottamustoimista, myös valtuustotyöskentelystä.

– Pysyn vilttiketjussa ainakin siihen asti, että valtuusto asian ratkaisee.

Perussuomalaisten ryhmän varapuheenjohtaja Lulu Ranne tuuraa ryhmyrinä Ilkkalaa. Kaupunginhallituksessa Ilkkalan varamiehenä on Antero Niemelä. Valtuustossa häntä tuuraa joku varavaltuutetuista.

Ensimmäinen varavaltuutettu Tauno Lahtinen noussee Ismo Soukolan tilalle varsinaiseksi valtuutetuksi, jos valtuusto antaa Soukolalle tämän viime valtuustossa pyytämän eron.

Ilkkalan vetäytymisen takana on vuoden 2014 elokuussa tapahtunut tietovuoto, jonka tekijäksi hän on tunnustautunut. Asia koski Sunny Car Centerin rahoituskuvioita. Sen ns. Chiluba-vaihtoehto vuoti sambialaiseen verkkomediaan. HÄSA