fbpx
Kanta-Häme

Ilmo Malkavaara toi kultaa Hyrialle

– Taitaja-kisa oli ennen kaikkea oppimistilanne, jossa ei suinkaan kilpailtu toisten kanssa verenmaku suussa. Minä sain kolmen päivän aikana tärkeää palautetta, toteaa liiketalousalan kilpailusta kultamitalin ottanut Ilmo Malkavaara.

Merkonomiksi juuri valmistuva 19-vuotias Hyvria koulutuksen hyvinkääläinen opiskelija oli ensimmäinen, joka onnistui tuomaan Hyrialle kultamitalin.

Kilpailuun laboratoriokoulutuslinjalta osallistunut Konsta Ketokoski sijoittui omassa sarjassaan viidenneksi.

Ilmo Malkavaaran menestykseen saattoi vaikuttaa vankka kokemus, jota nuorelle miehelle on ehtinyt kertyä jo puolentoista vuoden ajan.

Hän on työskennellyt opiskelujen ohella kodinkonemyyjänä Hyvinkäällä ja nyt Espoossa. Opintohin liittyvästä harjoittelupaikasta on tullut pysyvä, joka on luvassa myös armeija-ajan jälkeen.

– Kilpailussa voiton tuonut tehtävä oli yritysmyynnin alalta. Minun piti myydä kattorakentajayritykselle turvavaljaita.

Myyntitilanteen suorittaminen ja arviointi oli mutkikkaampaa kuin esimerkiksi käsityö-, catering- tai rakennusalan tehtävien.

– Minä teen työtä puhumalla. Siinä ei synny käsin kosketeltavaa ja helposti arvosteltavaa tuotetta.

Ilmo Malkavaara kertoo myyntitilanteessa olevansa sekä tulosta ajatteleva myyjä että asiakaspalvelija. Hän pitää ensiarvoisen tärkeänä kartoittaa asiakkaan tarpeet ja halut ennen kuin valitsee juuri tälle sopivat tuotteet.

– Tämä on kiitollinen ala, sillä päivittäin voi tehdä kymmeniä asiakkaita tyytyväisiksi. Minulle hyvä palaute antaa onnistumisen tunteen ja palkitsee.

Vastavalmistuva merkonomi arvostaa kultamitaliaan, valmistautuu suorittamaan asevelvollisuutensa ja palaamaan kodinkoneliikkeeseen.

– Takaraivossa on tietysti tunne, että itsellä voisi joskus tulevaisuudessa olla sopivien kumppanien kanssa oma yritys. Vielä se ei ole pitkään aikaan ajankohtaista!

Tuloksia: Teppo Kirjavainen, Hämeenlinna (Koulutuskeskus Tavastia) 8. sarjassa autonasennus, Riku Porola, Hämeenlinna (Koulutuskeskus Tavastia) 3. sarjassa kuljetuslogistiikka, Kalle Tulander, Forssa (Forssan ammatti-instituutti) 1. sarjassa TV- ja videotuotanto, yhdessä Rudolf Fabritiuksen kanssa, Jonna Raitala, Hämeenlinna (Koulutuskeskus Salpaus) 4. sarjassa kauneudenhoito, Riina Nuorala, Janakkala (Koulutuskeskus Tavastia) 8. sarjassa pukuompelu, Konsta Ketokoski, Janakkala (Hyria koulutus oy) 5. sarjassa laborantti ja Marjaana Kallio, Hämeenlinna (Kiipulan ammattiopisto) 6. sarjassa TaitajaPLUS puhdistuspalvelu.

Menot