Kanta-Häme

Ilmoitus oli täysi yllätys

Kunnanjohtaja Päivi Terävän eroilmoitus tuli täytenä yllätyksenä Hausjärven kunnanhallituksen ja -valtuuston jäsenille tiistaina.

– Meillä ei ole ollut minkäänlaista ongelmatilannetta. Yhteistyö on sujunut erinomaisesti. Yhteishenki on hyvä, vaikka kuntakentällä kaikkien kuntien talous on ahtaalla, kommentoi kunnanhallituksen puheenjohtaja Pekka Lokinperä (kesk.) uutista tuoreeltaan.

Tilannetta mutkistaa, että Päivi Terävä vetää puheenjohtajana Riihimäen seudun kuntarakenneselvityksen kakkosvaiheen johtoryhmää. Myös seutukunnan sosiaali- ja terveydenhuollon kehittämistyössä on käytetty vahvasti Päivi Terävän laajaa asiantuntemusta.

Pekka Lokinperä pahoittelee Päivi Terävän päätöstä. Kuntien tilanne on raskasta aikaa paitsi virkamiehille myös luottamushenkilöille.

– Onneksi Päivi Terävä on tässäkin ajatellut kunnan toimintojen jatkuvuutta ja ajoittanut irtisanoutumisensa siten, että jatkaa kesäkuun loppuun saakka. Saamme aikaa miettiä, miten tässä tilanteessa edetään.

Hausjärvellä jännitettiin jo aiemmin syksyllä, kun talousjohtaja Markus Peevo oli ehdolla Nurmijärven kunnan talousjohtajaksi, mutta hävisi niukasti vaalin. (HäSa)