Kanta-Häme

Ilo ylimmillään linnalla

Mukavan leuto talvinen sää houkutteli taas kosolti perheitä Linnan Loppiainen -tapahtumaan Hämeen linnaan ja Linnanpuistoon.

Tapahtumatuottaja Mari Vadén Museovirastosta kertoo, että kävijöitä oli sunnuntaina arviolta 3800, eli parisataa vähemmän kuin ennätyksellisenä edellisvuonna

– Saimme tosi paljon kiitosta, mistä olemme iloisia. Väkeä kävi tänä vuonna tasaisemmin kuin ennen.

Uutta olivat puinen karuselli pienille lapsille sekä historiallisin hahmoin maalattu taulu, jossa päiden kohdalle tehtyihin aukkoihin voi laittaa omat kasvonsa.

Yllätti ensikertalaiset

Mari ja Tuomas Luotola tulivat tapahtumaan ensikertalaisina 3-vuotiaan poikansa Jaakon kanssa.

– Työkaveri oli yhtenä tekemässä täällä nukketeatteriesitystä, ja hän kutsui mukaan. En olisi muuten tiennytkään tästä. Yllätyin, että on näin paljon väkeä. Upea tapahtuma ja hienot puitteet, Mari Luotola hehkuttaa.

– On tosi hienoa, että tänne pääsee ilmaiseksi, aviomies lisää.

Jaakko-pojan mielestä koira-ajelu labradorinnoutaja Brutuksella päihitti poniajelun.

”Mukavaa ajankulua”

Linnan eteläisellä vallipihalla 10-vuotias Kaarlo Purhonen virittelee jousipyssyä tähdäten tarkasti tauluun.

– Yksi osui, muttei jäänyt kiinni. Ei se vaikeaa ollut. Harrastan muutenkin ammuntaa. Täälläkin saisi olla ammuntaa tai jotain sotapelejä, nuori mies tilittää.

Isä Sami Purhonen arvostaa lapsille suunnattua tapahtumaa, johon perhe osallistui kolmatta kertaa.

– Täällä menee päivä mukavasti.

Parempi kuin Turussa

Seitsemättä kertaa Linnan Loppiaisessa olivat Karoliina ja Jouni Vahala lastensa Matiaksen, 7, Ainon, 6, ja Veeran, 3, kanssa.

Lasten suosikkeja vanhempien mukaan olivat nukketeatteri sekä heppa- ja koira-ajelut.

– Lauantaina olin menossa tyttöjen kanssa Turun linnassa vastaavaan tapahtumaan, mutta siellä oli niin paljon väkeä, että käännyimme pois, Jouni-isä kertoo.

Perhe pitää Hämeen linnan loppiaisriehaa Turun linnan tapahtumaa monipuolisempana, koska Turussa se järjestetään sisätiloissa.

Hämeen linnassa järjestettiin edellä mainittujen tapahtumien lisäksi teemakierroksia, taikuriesityksiä, paperilennokkien lennätystä, askartelua, tehtävärata ja mäenlaskua sekä kuultiin portinvartijan tarinoita linnasta.

Tilaisuuden järjesti Museovirasto/Hämeen linna yhteistyökumppaneinaan Hämeen Sanomat, Hämeenlinnan etsintäkoirat ry, Hämeenlinnan ilmailukerho, Nukketeatteri Vahapapu sekä Välimäen tila. (HäSa)

Mainos