Kanta-Häme Hämeenlinna

Iloa Hämeenlinnan talouden korona-alhoon: Tanskalainen jättifirma perustaa keskuksen Paletilta jääneisiin tiloihin

DSV:n logistiikkakeskus tulee syksyllä Mäkelän teollisuusalueelle.
Postikorteistaan tunnetun Paletin tyhjentyneet toimitilat Hämeenlinnan Mäkelässä Pietiläntiellä täyttyvät nopeasti. Kuva: Tomi Vesaharju

Mäkelän yritysalueella keväällä tyhjentyneet Paletin tilat saavat nopeasti uutta käyttöä. Maailmanlaajuinen kuljetus- ja logistiikkayritys DSV avaa tiloihin syksyllä logistiikkakeskuksen.

Tilaa Hämeenlinnan palveluvarastoon tulee noin 5 000 neliömetriä. Sille haetaan parhaillaan operatiivista päällikköä ja työntekijöitä, joita tarvitaan alkuvaiheessa hieman alle kymmenen.

Kortteja ja lahjatavaraa valmistavan Paletin taru päättyi sen kotikaupungissa, kun yhtiön vuodesta 2018 omistanut Lehtipiste päätti keskittää liiketoiminnan Vantaalle.

Mäkelän kiinteistöä on Paletin toiminta-aikana laajennettu, ja se tulee kokonaan DSV:n käyttöön.

Tuttu perustelu: erinomainen sijainti

DSV Solutions Oy:n toimitusjohtaja Jan Magnus Nordberg perustelee yhtiön päätöstä Hämeenlinnan sijainnilla.

– Se on tarkoitukseemme ja logistiseen ratkaisuumme erittäin hyvä.

Hämeenlinnaan DSV saapuu osana laajentumisen strategiaansa.

Vuoden 2019 tammikuussa Suomen DSV-yhtiöille valmistui Vantaalle 60 000 neliömetrin logistiikkakeskus, jossa sijaitsevat pääkonttori, varasto ja terminaali.

– Tarkoituksemme on tämän laajentumisen myötä tarjota varastopalveluja myös Hämeenlinnassa. Se on mielenkiintoinen alue, jossa näemme potentiaalia kasvaa.

Uutinen jatkuu kuvan jälkeen:

Logistikka-alan jättiläinen DSV on tanskalainen pörssiyhtiö. Kuva: SEES media – Ulrik M. Eriksen

Linnan Kehitys: ”Iloinen asia”

DSV Solutions tuottaa yrityksille ulkoistettuja varastopalveluita.

Hämeenlinnan logistiikkakeskusta ei ole suunnattu vain Kanta-Hämeeseen, vaan se palvelee koko pääkaupunkiseudun ja Tampereen välistä akselia.

Hämeenlinnan elinkeinoyhtiön Linnan Kehityksen sijoittumispalvelun johtaja Ari Räsänen pitää DSV:n saapumista erittäin iloisena asiana.

Hän kertoo DSV:n etsineen tiloja Hämeenlinnasta jonkin aikaa. Kun Paletin tilat vapautuivat, Räsänen ilmoitti siitä DSV:lle.

Nanson tyhjiä tiloja on katsottu

Logistiikkakeskuksia on Hämeenlinnassa etenkin Mäkelää paljon isommalla Moreenin yritysalueella.

Siellä on yhä tyhjillään lattia-alaltaan 15 000 neliömetrin kiinteistö, joka jäi Nanso Groupin logistiikkakeskukselta pari vuotta sitten yhtiön toiminnan supistuttua. Tiloihin on kuitenkin Räsäsen mukaan moni käynyt jo tutustumassa.

Tarvittaessa jättimäisillekin yritystonteille tulee lisää tilaa noin viiden vuoden päästä, kun Moreeni–Rastikankaan yhtenäistyvä alue saataneen käyttöön.

Pienempiä, kooltaan puolen hehtaarin ja hehtaarin väliin sijoittuvia tontteja Moreenissa on valmiina toistakymmentä.

Iso teollisuusyritys haarukassa

Yksi teollisuusyritys on tehnyt varauksen reilun kymmenen hehtaarin alueesta. Investointi ratkeaa ensi kevääseen mennessä.

Moreenista jatkuvasti kiinnostuneiden metallialan yritysten lisäksi on Räsäsen mukaan suorastaan ”pienimuotoinen jono” tontin haluavista kiertotalouden alan yrityksistä.

– Hyviä neuvotteluja on käynnissä yritysten kanssa, jotka käsittelevät muovia, kumia, puuta, betonia ja tuhkaa. Kiertotaloudellehan on alue jo kaavoitettu, mutta lupien saaminen toimintaan ei ole kovin nopeaa. Syksyllä sitä työtä jatketaan. HäSa

Maailman neljänneksi suurin

DSV on tanskalainen pörssiyritys, jolla on nykyään toimintaa yli 120 maassa.

Työntekijöitä sillä on noin 60 000.

DSV yhdistyi viime vuonna sveitsiläisen Panalpina Welttransportin kanssa. Siitä tuli maailman neljänneksi suurin kuljetus- ja logistiikkayritys.

Liikevaihto on 16 miljardia euroa.

Suomessa DSV:llä on yhteensä kolmisen sataa työntekijää kahdeksassa toimipisteessä, muiden muassa Tampereella, Turussa ja Vaasassa.

Päivän lehti

4.8.2020