Kanta-Häme

Iloa ja kulttuuria kivimuurien sisällä

Kaksivuotias Enne Kuusinen vietti sunnuntaita Hämeen linnassa isänsä kanssa. Molemmat olivat tyytyväisiä Linnan kesäpäivä-tapahtumaan, tytär eritoten puisiin palikoihin linnanrakennuspaikassa.

– Tällaisesta voisi maksaakin, sanoo Ennen isä Tuomas Kuusinen.

Linnan kesäpäivä – oli kokonaisuudessaan ilmainen.

Tuomas Kuusisen mielestä koko perheen tapahtumia, joissa lapset pääsevät itse tekemään ja osallistumaan, saisi olla enemmänkin.

Ilmaistapahtumat vetävät kaukaakin

Linnan kesäpäivän kävijämäärä yllätti tapahtumatuottaja Mari Vadénin. Linnan ympärillä kävi sunnuntaina hälinä ja kokonaiskävijämääräksi arvioitiin 2 800 kävijää.

Linna-aiheista ohjelmaa oli Museoviraston järjestämässä tapahtumassa niin lapsille kuin aikuisillekin. Lapset pääsivät Linnan alueella osallistumaan muun muassa aarteenetsintään, jousiammuntaan, ritaripajaan sekä esteratsastukseen keppihevosella. Aikuisille suunnattuja opastettuja kierroksia linnassa tehtiin päivän aikana neljä.

Nokialaiset sisarukset Markus, 9, ja Senni Lahti, 5, olivat tulleet mukaan hämeenlinnalaisen isoäitinsä ja kummitätinsä kanssa.

– Linnaan on aikuisenkin mielenkiintoista tutustua tekemisen kautta, sanoo kummitäti Sari Rämö.

Lapset etsivät voudin kirstua

Viisivuotias Veera Kuisma oli tullut Hämeen linnaan vanhempiensa kanssa Järvenpäästä. Hänen lempipuuhiaan olivat suuressa suosiossa ollut aarteenetsintä sekä jalkapuu ja esteratsastus.

Linnan sokkeloiset käytävät tulivat lapsille tutuiksi opastetussa aarteenetsinnässä. Vihjeitä kadonneesta linnanvoudin rahakirstusta etsittiin linnan huoneista ja sisäpihalta. Lapset pääsivät osallistumaan vihjeiden etsintään ja arvoitusten ratkaisemiseen. Palkintona nokkelille aarteenmetsästäjille oli kirstullinen suklaalantteja.

Mari Vadén sanoo, että henkilökunnan näkökulmasta Linnan kesäpäivä oli varsin aurinkoinen ja onnistunut.

– Hämeenlinnassa on ilo järjestää toimintaa. Ihmiset ovat hyväntuulisia ja ottavat tapahtumista kaiken irti, Vadén sanoo.

Linnan kesäpäivä järjestettiin sunnuntaina ensimmäistä kertaa. Jatkosta ei ole tietoa, mutta Vadén sanoo, ettei näe syytä, miksei tapahtuma voisi saada ensi vuonna jatkoa.(HäSa)

Päivän lehti

26.10.2020

Fingerpori

comic