fbpx
Kanta-Häme

Iloinen keskiaikamarkkinahumu täyttää Linnanpuiston

 

Hämeen linnan keskiaikayhdistys järjestää jälleen Hämeen keskiaikamarkkinat 17.-19.8. Tarjolla on erilaisia taistelunäytöksiä, tanssia, leikareita, pillipiipareita, silmänkääntäjiä, lastenohjelmaa, Kissankulman kotieläinpiha ja Linnanpuistoon levittäytyvä laaja markkinatori. Toritullilipulla pääsee viikonloppuna myös linnaan ja Linnanniemen alueen museoihin. 
 
– Keskiviikkona otettiin jo hieman ennakkoa. Bio Marilynissa esitettiin kuningas Arthurista ja pyöreän pöydän ritareista kertova, John Boormanin ohjaama Excalibur – sankarin miekka -elokuva ja Suisto-klubilla lanseerattiin kaksi Hämeen keskiaikamarkkinoiden nimikkoviiniä. Molemmat ovat Rönnvikin viinitilan herukkaviinejä. Keskiaikamarkkinaviinejä on myynnissä myös markkinoiden iltapidoissa, tuotantoassistentti Esko Juhola kertoo.
 
– Muita tämän vuoden uutuuksia ovat runomonologi Abú Nuwásin teksteistä, Highland Games, eli Hämeen vahvinten mittelö kiven kannossa, hirrensyöksyssä ja vastaavissa voimalajeissa sekä hevonlento, eli hevosenkengänheittokisa, Hämeen linnan keskiaikayhdistyksen varapuheenjohtaja Carita Rantala kertoo.
 
Rantala suosittelee myös keskiaikamarkkinoiden iltaohjelmaa, perjantai-illan Säädyttömien yötä ja lauantai-illan Veli Eugeniuksen ehtookestejä. 
 
Säädyttömien yötä säestävät kelttimusiikkitrio Jhary’s, keskiaikafolkyhtye Greenrose Faire ja folk metallia soittava Korpiklaani. Veli Eugeniuksen kestien pitovieraita viihdyttävät keskiaikaisen markkinamusiikin mestarit Härkätien Leikarit, Jhary’s, Greenrose Faire, La Fiamma di Danzan tanssijat ja vauhdikkaat hevosturnajaiset. Ohjelmallinen illanvietto Linnanpuistossa huipentuu tuliteatteri Flamman näytökseen.
 
Kaviot kipunoiden kohti Persiaa
 
– Halusimme uudistaa turnajaisnäytöstämme. Tämän vuoden itämainen teema sai alkunsa musiikista. Käytämme itämaista musiikkia, elokuvamusiikkia ja olen säveltänyt joitakin pätkiä itsekin, Rohan Tallien ritari Jaakko Nuotio kertoo. – Keskitymme enemmän ratsastukseen, kuin pelkkään temppujen tekemiseen. Hienointahan hevosturnajaisissa ovat hevoset, Anu Nuotio lisää.
 
Nuotioiden lisäksi turnajaishevosten selässä kisaavat 18-vuotias Ville Uuskoski ja tanskalainen Ole Bach. Rohan Tallien turnajaisshow’ssa seikkaillaan Persiassa etsimässä parannuskeinoa Pyhän Antoniuksen tuleen.
 
Hevosturnajaiskentällä järjestetään myös Vladimir Georgievin ryhmän taitoratsastusnäytökset. Åfeltin työhevoset käyvät tasoittamassa kenttää näytösten välillä.
 
Nyt 14. kerran järjestettävä tapahtuma on kasvanut tasaisesti vuosi vuodelta. Yhdistys- ja talkoopohjalta järjestettäville keskiaikamarkkinoille odotetaan edellisvuosien tapaan noin pariakymmentätuhatta kävijää.
 

Menot