Kanta-Häme

Iltalehti: Viime kaudella jäähyjä rohmunneen Karjalaisen pelissä on nyt myös ajatus mukana

Vuosi sitten syyskuussa HPK:n Miro Karjalainen tappeli Kärppien Jari Sailion kanssa Ritariareenalla pelatussa ottelussa. Kuva: Pekka Rautiainen

Viime kaudella SM-liigassa muun muassa päähän kohdistuneista taklauksista ja tappelusta jäähyjä rohmunnut HPK-puolustaja Miro Karjalainen on täksi kaudeksi rauhoittunut.

Tämän on noteerannut myös Iltalehti, jonka haastattelussa Karjalainen myöntää, että viime kaudella peliaikaa ja -paikkaa piti hakea tavalla tai toisella.

Tällä kaudella miehen tilillä on vain kahden minuutin jäähyjä. Viime kaudella taas hänen tilillään tammikuun loppuun mennessä yksi ulosajo per kuukausi ja yhteensä 133 jäähyminuuttia.

Karjalainen kertoo lehden haastattelussa taklanneensa viime kaudella aina kun oli paikka. Nyt ajatuksissa on muutakin.

– Kävimme keskusteluja (Pennasen kanssa) koko kauden ajan ja käymme vieläkin. Touhussa pitää olla fiksuus mukana. Kolahtaa aina, jos oma joukkue joutuu pelaamaan viisi minuuttia alivoimalla. Nyt olemme opetelleet siihen, että pelaan kovaa, mutta fiksusti, Karjalainen sanoo Iltalehdessä.

Tämän kauden alkuaan Karjalainen kuvailee Iltalehdessä kauheaksi, mutta näkee nyt peruspelinsä muuttuneen varmemmaksi.

– Itseluottamus on aina ollut kohdallaan, mutta nyt ei tule isoja hazardeja läheskään yhtä paljon kuin viime kaudella. Saan myös liikutettua kiekkoa eteenpäin ja tuettua hyökkäyksiä.