Kanta-Häme

Ilveslinnaan yli 70 omakotitonttia

Turengin Ilveslinnan alueelle kaavoitetaan noin 75 omakotitonttia. Lisäksi alueelle tulee viisi isompaa tonttia, joihin voi rakentaa rivitaloja tai muita moniasuntoisia taloja.

Lisäksi Ilveslinnaan sijoitetaan kunnan uusi päiväkoti. Päiväkodin naapuritontille voidaan rakentaa kunnan seuraava ympärivuorokautista hoivaa tarjoava palvelutalo.

Ilveslinnan kaavoituksesta on tehty neljä alustavaa vaihtoehtoa, joita kunnan tekninen lautakunta tarkasteli tiistaisessa kokouksessaan. Lautakunta valitsi niistä yhden jatkovalmistelua varten.

Ilveslinna sijaitsee pellolla Turengintien pohjoispuolella ja Vähähiidentien sekä Mäntyniemen asuinalueen länsipuolella. Ilveslinnan aluetta kutsuttiin aiemmin Korkeavuorenpelloksi.

Alustavan luonnoksen mukaan Ilveslinnan alueelle olisi Turengintieltä kaksi liittymää. Toinen on nykyinen niin sanottu Teboilin eli Vähähiidentien risteys ja toinen on uusi liittymä, joka rakennetaan noin 850 metrin päähän Teboilin liittymästä Viralan suuntaan.

Päiväkoti ja palvelutalo sijoitetaan alueen itäosaan eli keskustan puoleiseen osaan.

Seuraavaksi alueesta tehdään kaavaluonnos, joka saadaan käsittelyyn tämän syksyn aikana. Kaavaehdotus saadaan käsittelyyn keväällä, ja kevätkaudella on tarkoitus myös päättää kaavasta. HÄSA

Päivän lehti

4.4.2020