Kanta-Häme

Ilveslinnan alueella avautui hirsipäiväkoti, jossa erikoistutaan liikkumiseen

Turenkiin elokuun alussa avautuneeseen hirsipäiväkotiin on ilmoittautunut yli 60 lasta, joista on aloittanut noin puolet.

Hirsipäiväkoti sijaitsee Turenkiin nousevalla Ilveslinnan omakotialueella. Kyseessä on Pilke päiväkodit oy:n ensimmäinen hirsipäiväkoti Kanta-Hämeessä.

– Haluamme tarjota puhdasta sisäilmaa ja mikäpä toimisi paremmin suomalaiseen mielenlaatuun kuin hirsitalo, Pilkkeen Keski-Suomen aluejohtaja Jenni Mäkelä sanoo.

Mäkelän mukaan heidät on otettu hyvin vastaan sekä kunnan toimijoiden että perheiden puolesta.

– Noin puolet päiväkodin paikoista on täytetty ja koko ajan tulee lisää ilmoittautumisia, Mäkelä kertoo.

Päiväkodin pihalla kolmevuotias Oliver on piirtämässä asfaltille keltaisella liidulla aurinkoa.

– Tässä on perunan kokoinen ympyrä, Oliver esittelee.

Uuden hirsipäiväkodin pihamaalla on vapaus piirtää laajalle asfalttialueelle. Piirrokset jäävät asfaltille, kunnes sade huuhtelee ne pois.

Hirsipäiväkodissa on lapsia yhdestä kuuteen ikävuotta. Hoitoa on aivan pienimmille asti. Kuusivuotiaille lapsille tarjotaan puolestaan esiopetusta 23.8. alkaen.

Turengin Ilveslinna on uusi alue, joka oli Mäkelän mukaan otollinen heidän hirsipäiväkodilleen.

– Tänne kaivattiin uutta päiväkotia, ja saimme mahdollisuuden rakentaa hienon hirsitalon. Tartuimme tilaisuuteen, Mäkelä sanoo.

Rakennuksen valmisti yhteistyössä Mediset Hoivarakentajat oy.

Pilkkeellä on muita päiväkoteja Kanta-Hämeessä myös Riihimäellä. Hämeenlinnan Asemanrantaan on puolestaan tarkoitus avata ensi vuonna tiedepäiväkoti.

Päiväkotien ympärillä on erilaisia teemoja. Ilveslinnassa toiminta keskittyy siihen, että lapsien kanssa pyritään liikkumaan paljon.

Hämeenlinnan Asemanrantaan nousevassa tiedepäiväkodissa on tarkoitus tutkia ja ihmetellä asioita.

– Se ei välttämättä kasvata lapsista Nasan avaruustutkijoita, mutta käsittelemme siellä heitä askarruttavia asioita, Mäkelä kertoo.

Pilkkeen ensimmäinen hirsipäiväkoti rakennettiin vuonna 2017 Auraan.

Elokuun alussa avautui hirsipäiväkoti Turengin lisäksi Laukaassa. Ensi vuoden tammikuussa vastaava nousee myös Isoonkyröön.

Pilke päiväkodit oy kasvaa kovaa kyytiä. Kesän alussa yrityksellä oli 80 päiväkotia Suomessa.

Nyt päiväkoteja on 94, ja Mäkelän mukaan sadan päiväkodin raja rikkoutunee vuodenvaihteessa. Pilkkeen pohjoisin päiväkoti on aukeamassa Tornioon. HÄSA

Päivän lehti

1.12.2020

Fingerpori

comic