Kanta-Häme

Ilveslinnan kaava valtuustoon kesäkuussa

Ilveslinnan asuinalueen kaavaehdotus alkaa olla loppusuoralla. Se oli viimeisen kerran teknisen lautakunnan käsiteltävänä tiistaina. Seuraavaksi kaava menee kunnanhallitukseen, ja valtuuston on määrä hyväksyä se kesäkuussa.

Kunta sai kaavaehdotuksesta kolme muistutusta. Kaksi muistutusta koski Vähähiidentien liikennettä ja tien varren kahta uutta kunnan omistamaa tonttia.

Muistuttajien mielestä Vähähiidentien liikenne pitäisi ohjata Turengintielle uuden asuinalueen kautta, jotta niin sanottu Teboilin risteys muuttuisi turvallisemmaksi.

Lisäksi muistuttajat vastustavat sitä, että tien varteen tulisi kaksi uutta omakotitonttia – muutenhan Vähähiidentie on jo rakennettua aluetta.

Kumpikaan näistä muistutuksista ei johtanut kaavaehdotuksen muuttamiseen.

Kolmas muistutus koski tietyn tontin ja Tapionkujan rajausta, ja se otettiin huomioon.

Ely-keskus pitää lausunnossaan hyvänä sitä, että kaavaehdotus parantaa Vähähiidentien liittymäalueen turvallisuutta. Se myös pyytää selvittämään tulevan meluvallin maamassojen vaikutuksen Turengintien vakauteen.

Paikkatietoinsinööri Eija Paturi sanoo, ettei meluvalliasiasta tule ongelmaa.

– Mikäli Turengintien ja asuinalueen väliin ei voi tehdä tarpeeksi korkeaa meluvallia, vallin päälle voi rakentaa vielä matalan meluaidan, Paturi sanoo.

Ilveslinnan alueelle on tulossa 83 omakotitonttia ja viisi rivitalotonttia.

– Tavoitteena on, että kunnallistekniikkaa päästään rakentamaan syksyllä. Talonrakentajat pääsevät alueelle aikaisintaan kesällä 2017, Eija Paturi selvittää.

Teknisen lautakunnan oli määrä päättää Ilveslinnan tonttien hinnoista tiistaina, mutta asia jäi vielä pöydälle. HäSa

Päivän lehti

5.7.2020