Kanta-Häme

Ilveslinnan kaavaluonnos uuteen valmisteluun

Turengin Ilveslinnan uuden asuinalueen kaavaluonnos ei tiistaina kelvannut Janakkalan tekniselle lautakunnalle. Lautakunta päätti äänin 3-6 palauttaa luonnoksen uuteen valmisteluun.

Ilveslinnan alue sijaitsee Turengintien pohjoispuolella ja Vähähiidentien länsipuolella. Aiemmin aluetta kutsuttiin Korkeavuorenpelloksi.

Kaavaluonnoksen mukaan alueelle tulisi noin 40 omakoti- ja pientalotonttia. Niin ikään alueelle kaavoitetaan paikka päiväkotia ja vanhusten palvelutaloa varten. Valtuusto on päättänyt aiemmin, että Janakkalan seuraava päiväkoti rakennetaan Ilveslinnaan.

Päiväkoti ja palvelutalo sijoitetaan vierekkäisille tonteille, joten ne voivat halutessaan käyttää esimerkiksi yhteistä keittiötä. Vanhuksilla olisi myös hyvä mahdollisuus nähdä naapurustossaan lapsia.

Se, mikä lautakunnalle ei kelvannut, oli alueelle suunniteltu liittymä. Kaavaluonnoksessa liikenne Turengintieltä Ilveslinnaan olisi kulkenut alueen keskelle sijoitettua uutta Ilveslinnantietä pitkin.

Ari-Pekka Jaatinen (vas.) esitti kuitenkin, että alueelle kulku tapahtuisi Teboilin liittymän eli Vähähiidentien kautta. Jaatisen esitys voitti äänestyksen, ja siksi kaava palautetaan valmisteluun.

Esitetyn kaavaluonnoksen tavoite oli päinvastainen Jaatisen ehdotukseen verrattuna, sillä tavoitteena oli rauhoittaa Vähähiidentien alkupään liikennettä. HÄSA

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic