Kanta-Häme

Ilvesneloset myös Hattulan Takajärvellä

Kari Eskolan perheessä luettiin hämmästyneenä Hämeen Sanomissa keskiviikkona ollutta uutista, jossa kerrottiin Länsi-Suomessa riistakameran videolle tallentuneesta ilvesnelospentueesta. Jutun mukaan ilvesemo synnyttää yleensä kaksi poikasta kerrallaan, ja Suomessa on saatu todisteita aiemmin vain yhdestä nelospentueesta ennen riistakameran videota.

Kari Eskolalla on tuore valokuvatodiste ilvesnelosista ihan omasta takaa.

– Kiertelen aamulla usein pienempiä teitä pitkin töihin Kalvolan puolelle. Siinä ne olivat pellon reunassa Hattulan Takajärvellä. Otin kuvan auton ikkunasta ja vasta töissä suurennettuani sen tajusin, että ne olivat ilveksiä, muistelee Eskola kymmenen päivää sitten tapahtunutta erikoista kohtaamista.

Eskola harrastaa luontokuvausta, joten hänellä on aina kamera mukana autossa. Aikuisen ilveksen Eskola on nähnyt omassa pihassaankin, mutta pentue, sen koko sekä harvinaisuus yllättivät.

– Emokin katseli autoa, mutta hyppeli saman tien poikasten perässä pusikon puolelle. Tilanne oli ohi puolessa minuutissa, kertoo Eskola.

Riistakeskuksen Lapin aluetoimiston riistapäällikkö Antti Siira on nähnyt Eskolan valokuvan ja varmistanut, että siinä on ilves pentuineen. (HäSa)