fbpx
Kanta-Häme Hämeenlinna

Hämeenlinnassa influenssarokotteita pitäisi nyt riittää kaikille halukkaille riskiryhmäläisille – Aika täytyy varata etukäteen

Marraskuussa kesken loppuneita influenssarokotteita jaetaan Hämeenlinnassa tietyille asiakasryhmille 9. tammikuuta.
STM:n Päivi Sillanaukee sanoo, että rokotteen hankintaprosessi on jo käynnissä, ja parhaillaan tehdään esitöitä eli seurataan eri rokoteaihioiden kehittämistä.
Kuvituskuva: EPA

Hämeenlinnan kaupunki järjestää influenssarokotuspäivän riskiryhmään kuuluville ja heidän läheisilleen sekä sosiaali- ja terveydenhoitoalan työntekijöille ja opiskelijoille 9. tammikuuta.

Palvelupäällikkö Heli Haapala uskoo, että rokotteita riittää nyt kaikille halukkaille. Rokotteita on Haapalan mukaan jäljellä noin 1000 kappaletta. Rokotusaika pitää varata etukäteen sähköisesti tai puhelimitse.

– Tärkeintä olisi, ettei rokotteita nyt jäisi jääkaappeihin pyörimään, vaan ne annettaisiin niitä tarvitseville.

Hämeenlinnassa järjestettiin influenssarokotuspäivä edellisen kerran joulukuun puolivälissä. Tuolloin rokotteen kävi Haapalan mukaan ottamassa noin 700 ihmistä. Tammikuussa jaettavat rokotteet kuuluvat samaan lisäerään, joka saatiin sairaala-apteekilta THL:n luvattua toimittaa rokotteita Puolustusvoimille tammikuussa.

Alun perin rokotteet loppuivat Hämeenlinnassa marraskuussa. HäSa

Menot