Kanta-Häme

Inhottu yhtye sai niin paljon radiosoittoa, että se aiheutti yllättävän ongelman

Lauluyhtye Aikamiehillä on positiivinen ongelma. Sen 1960-luvulla levyttämää Iltatuulen viestiä soitettiin niin paljon radiossa, että se leimasi miesjoukon ikuisiksi ajoiksi.

– Edes joulukonsertista ei meinaa päästä pois ilman, että joku pyytää Iltatuulen viestiä, myhäilee tenori Esko Eteläaho.

Ikisuosikki – ja toisten yhtä suuri inhokki – on valloittanut nyt myös nuorempia kuulijoita.

– Parikymppiset nuoret taputtivat meidät uudestaan lavalle Helsingin juhlaviikkojen kuorojen kierroksella, toinen tenori Vesa Mattila kertoo.

Tänä vuonna 50-vuotisjuhliaan viettävä lauluyhtye mullisti aikanaan mieskuorolaulun perinteitä Suomessa. Siihen asti mieskuoroilta oli totuttu kuulemaan pääasiassa isänmaallisia lauluja, mutta Aikamiehet toi lavalle Martti ”Masa” Jäppilän viihteellisen valssin, jota Dallapé-muusikoista koottu tanssiyhtye säesti.

Aikamiehet sai nopeasti seuraajia, ja nykyään kymmenet mieskuorot maineikasta Ylioppilaskunnan Laulajia myöten esittävät viihdesävelmiä.

Tänä syksynä Aikamiesten harjoituksissa kaikuvat ikihittien lisäksi päivän iskelmät sekä muun muassa joululaulut. (LM-HäSa)

Katso video: