Kanta-Häme

Inkalan kartano yllätti valkeakoskelaiset Nikkilän veljekset - katso video

 
Valkeakoskelaiset, itseään haamuveljeksiksi itseään kutsuvat Markus ja Mika Nikkilä viettivät viime viikonvaiheessa tuloksekkaan yön Inkalan kartanossa Hattulassa.
 
Nikkilät vierailivat kartanossa lauantain ja sunnuntain välisen yön, koska halusivat selvittää, löytyykö kartanosta merkkejä henkimaailman läsnäolosta. Heidän tutkimustensa mukaan henkimaailma on vahvasti läsnä Inkalassa.
 
– Esitimme kysymyksiä eri huoneissa ja boksilta kuuluu selvästi, kuinka niihin vastataan. Tämä paljastui tarkassa analyysissä, paikan päällä tuntui siltä, että vastauksia olisi ollut paljon vähemmän. Niin käy melkein aina, Mika Nikkilä kertoo.
 
Boksilla hän tarkoittaa laitetta, joka skannaa satunnaisesti radiokanavia halutulla nopeudella. Laitteen avulla haetaan veljesten tutkimuksissa ääniyhteyttä elävän ja tuonpuoleisen maailman välillä.
 
Lisäksi liikkeeseen reagoiva kamera tallensi kuvaa alakerrasta sellaiseen kellonaikaan, ettei kenenkään pitänyt olla siellä liikkeellä.
 
Hämeen Sanomat kertoi lauantain Just-osiossa veljesten harrastuksesta, joka on vienyt heitä yöksi monenlaisiin paikkoihin. He harrastavat haamujen bongausta, ja ovat hankkineet harrastustaan varten monenlaisia laitteita. 
 
Veljekset kertovat harrastavansa omaksi huvikseen, ja tutkimustensa tulokset he jakavat muun muassa nettisivuillaan, facebookissa ja youtubessa.
 
Inkalan kartanoon he halusivat mennä itse, mutta useammin heidät kutsutaan tutkimaan asuntoja tai rakennuksia niiden omistajan pyynnöstä. Taustalla on usein asukkaiden kokemus siitä, että joku tai jokin liikkuu tai häiriköi tiloissa.
 
– Inkalassa tilanne ei ole tällainen. Vaikka saimme paljon havaintoja henkimaailman toiminnasta, siellä on lämminhenkinen ja hyvä tunnelma, ei mitään uhkaavaa, Mika Nikkilä sanoo.
 
Mika Nikkilä sanoo pitävänsä melko varmana, että yksi Inkalassa havaituista tuonpuoleisen edustajista on paikan omistanut vanha merikapteeni. Myös Inkalassa tuberkuloosiin kuolleesta Sofia Wetterhoffista saattoi tulla merkkejä, mutta hänestä Nikkilät eivät ole varmoja.
 
Nikkilän mukaan tulos oli yllätys, sillä vaikka Inkalan kartanolla on pitkä historia, sieltä ei ole koskaan tullut tietoa yliluonnollisista ilmiöistä tai tuntemuksista. Usein käy niinkin, etteivät veljekset laitteineen havaitse mitään yöllisellä vierailullaan, vaikka etukäteen on ollut tietoa oudoista ilmiöistä.
 
Lehtijuttu Inkalasta poiki veljeksille myös jo seuraavan reissun. Kutsu tuli toiseen hämäläiskartanoon.
 
Katso video Inkalan kartanon tutkimuksesta:
 

Päivän lehti

27.9.2020

Fingerpori

comic