fbpx
Kanta-Häme

Inkeriläistaustaisen Tapani Hellsténin sorrettu suku hajosi pitkin Suomea ja Neuvostoliitoa, eno ja täti katosivat vuosiksi Siperiaan karkotettuina: "Samoja kohtaloita ja tapahtumia nähdään tälläkin hetkellä"

Sorron alta Suomeen paenneet maahanmuuttajat ovat saaneet osakseen kylmää kohtelua ennenkin. Edes sujuva suomen kieli ja luterilainen uskonto eivät estäneet syrjintää. Inkeriläiset ovat esillä Kansallismuseon näyttelyssä ensi kesään asti. Hämeenlinnan entinen kaupunginjohtaja Tapani Hellstén kantaa oman kortensa kekoon kertomalla inkeriläisen äitinsä perheen tarinan. Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran 16.02.2020.

Sorron alta Suomeen paenneet maahanmuuttajat ovat saaneet osakseen kylmää kohtelua ennenkin. Edes sujuva suomen kieli ja luterilainen uskonto eivät estäneet syrjintää.
Inkeriläiset ovat esillä Kansallismuseon näyttelyssä ensi kesään asti. Hämeenlinnan entinen kaupunginjohtaja Tapani Hellstén kantaa oman kortensa kekoon kertomalla inkeriläisen äitinsä perheen tarinan. Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran 16.02.2020.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaamalla pääset lukemaan kaikki Hämeen Sanomien jutut.

Menot