Kanta-Häme

Innokas leipuri kokeilee mielellään

– Ohjelman teko oli tosi kiva kokemus, ja opin siellä paljon uutta.

Näin sanoo hattulalainen 12-vuotias Erika Björkskog, joka on mukana ensi viikolla televisiossa alkavassa Junior Master Chef -kisassa.

Nelosella pyörivän ohjelman ensimmäinen tuotantokausi viime vuonna oli erittäin suosittu. Erika kertoo hakeneensa ohjelmaan jo ykköskaudelle, mutta silloin hän ei päässyt koekuvauksiin.

– Nyt ajattelin, etten viitsi enää hakea, mutta viimeisenä iltana täytin hakemuksen.

Samoihin ruokiin kyllästyy

Erika Björkskog kertoo halunneensa ohjelmaan jo silloin, kun televisiosta alkoi Junior Master Chefin australialainen versio. Into vain kasvoi, kun suomalainen tuotanto alkoi.

Master Chef on television monista kokkiohjelmista se, missä ruuanlaiton harrastajat kilpailevat keskenään.

Hän katsoo muitakin kokkiohjelmia ja kertoo, että Junior Master Chefin tuomari Tomi Björck on hänen suosikkikokkinsa muutenkin. Toista tuomaria Merituuli Lindströmiä Erika kehuu mukavan rauhalliseksi.

Arkielämässä Erika Björkskog on juuri aloittanut yläasteen. Hän täyttää 13 ensi vuonna, sillä hän meni aikoinaan kouluun kuusivuotiaana.

Omaksi bravuurikseen Erika on ohjelmatiedoissa nimennyt tomaattikeiton, mutta mieluiten hän leipoo.

Tosin hän kertoo, että varsinaista bravuuriruokaa hänellä ei edes ole, sillä hän kokeilee mielellään koko ajan uusia reseptejä, ja kehittelee omia reseptejään.

– En tykkää tehdä samaa ruokaa monta kertaa, vaan vaihtelen. Mutta italialaisesta ruuasta pidän ja Italiasta maana. Perheen kanssa käytiin siellä kesällä ennen ohjelman kuvauksia.

Koko perheen harrastus

Erikan äiti Tiina Björkskog kertoo, että ruuanlaittoa harrastetaan perheessä muutenkin, ja äiti ja tytär kokkaavat paljon yhdessä. Myös 10-vuotias Anna laittaa usein ruokaa.

– Tänään kun tulin koulusta kotiin, Anna teki lihapullia, Erika kertoi tiistaina iltapäivällä.

Seitsemäsluokkalaisella on myös koulussa kotitaloutta, ja Erika on jo kertonut opettajalle, että on mukana kokkiohjelmassa.

– Opettaja toivotti onnea. Koulussa kotitalous alkaa aika lailla alkeista, me on tehty siellä nyt dippiä.

Erika on kova tekemään käsillään muutakin kuin ruokaa. Hän valmistaa esimerkiksi itse suunnittelemiaan koruja. Tulevaisuudessa hän haaveilee kuitenkin kokin tai kondiittorin ammatista. Ja ehkä omasta ravintolasta. (HäSa)

 

Päivän lehti

4.6.2020