fbpx
Kanta-Häme

Innostus asentohoitoihin leviää Hattulassa

Parolan koulun erityisopettaja Hilppa Siukola on vakuuttunut dosentti Tapani Rahkon kehittämän asentohoidon tehosta koululaisten lukunopeuden ja lukihäiriöiden parantamiseksi.

Hattulassa on käynyt noin 150 oppilasta perheineen opettelemassa asentohoidot fysioterapeutti Anita Kouvo-Sillanpään luona. Yksinkertaiseen asentohoitoon perustuva hoitomuoto korjaa aivojen tasapainoelimen häiriöitä, jotka vaikeuttavat samalla näkö- ja hahmotuskykyä.

Hattulassa hoidetuista lapsista apua eriasteisiin lukihäiriöihin sai peräti 60 prosenttia. Hoitoihin hakeuduttiin myös päänsärkyjen tai matkapahoinvoinnin vuoksi. Lukunopeus parani 28 prosentilla.

Migreeni hävisi, numerot kääntyivät oikein päin

Siukolan mukaan hoito on johtanut yksittäistapauksissa suorastaan dramaattisiin tuloksiin.

– Eräs toisluokkalainen tyttö oli kärsinyt useita vuosia migreeneistä, mutta asentohoidoilla se hävisi täysin. Tyttö myös sai allu-testistä (äidinkielen luetun ymmärtämisen testi) huippulukemat. Eräällä pojalla kääntyilivät matematiikan kirjassa numerot jatkuvasti väärinpäin, mutta kun hän alkoi tehdä harjoitteita säännöllisesti, virheet jäivät pois.

Tokaluokkalaisen Tomas-pojan äiti Marika Hämäläinen sanoo oppimisen helpottuneen huomattavasti asentohoidon aloittamisen jälkeen.

– Kirjaimien hahmottaminen oli Tomasille hyvin vaikeaa, mutta lukeminen ja kirjoitustaito parantuivat tehtyämme kaksi viikkoa harjoitteita jokaisena aamuna. Vaikutuksen huomaa yhä, vaikka pidimme koko kesän lomaa hoidoista. Tomas tekee äidinkielen läksyt kokonaan ilman apuani, mikä on aivan ihmeellistä.

Korvatautien ylilääkärinä Tampereen yliopistollisessa sairaalassa toiminut Tapani Rahko kehitti hoitomuodon noin 15 vuotta sitten, ja on kiertänyt maata palkkiotta vuosikymmenen ajan kertomassa hoidon vaikutuksista. Hattulassa asentohoitoja on tarkoitus jatkaa vastedeskin.

– Tietämys lisääntyy koko ajan, kun ihmiset kuulevat näitä hyviä uutisia, Hilppa Siukola sanoo. (HäSa)

Dosentti Tapani Rahko kertoo asentohoidosta Hattulan kunnan koululaisten vanhempainillassa Juteinitalolla maanantaina 3.9. kello 18.

 

Menot