Kanta-Häme

Innovaatiot pitävät yrittäjän vireänä - Kaarle Vilkkinen on Rengon vuoden 2018 yrittäjä

Yrityksen kehittäminen ja arkea helpottavat innovaatiot innostavat Kaarle Vilkkistä. Aina kaiken ei tarvitse olla niin vakavaakaan. Pesukadun kyltti saa hyvälle mielelle. Kuva: Jouni Lehtonen

Rengon vuoden 2018 yrittäjäksi valittu Kaarle Vilkkinen päätyi armeijassa autokomppaniaan ja sieltä kotiin tuomisena oli pätevyys ajoneuvoyhdistelmän kuljettamiseen.

Yrittäjäperheen lapselle oli luontainen valinta lähteä yrittäjäksi. Jo viisitoistakesäisenä hän maalaili naapureiden autoja ja työskenteli perheyrityksessä.

Armeijan jälkeen vuonna 1999 oli aika lähteä kokeilemaan omia siipiä. Vilkkinen osti itselleen kuorma-auton ja aloitti ajohommat toiminimellä. Kotoaan hän sai hyvää tietotaitoa ja sparrausta yrittäjyyteen. Sen hän kokee ensiarvoisen tärkeäksi avuksi. Myöhemmin hänellä on ollut yrittäjäkollega sparrarina.

– Sparraus ja ajatustenvaihto toisen yrittäjän kanssa on hyvä väline kehittää omaa toimintaansa. Pitää pystyä näkemään metsä puilta, Vilkkinen toteaa.

Kuljetus Vilkkinen oy:n yrittäjä toteaa, että kuljetusala on kilpailtu, kuten kaikki muukin, mutta hyvä ja osaava työporukka on alalla kuin alalla erittäin tärkeä tekijä.

Hän haluaa myös kehittää yritystoimintaansa.

– Pienet innovaatiot pitävät vireänä, yrittäjä tokaisee ja pyytää katsomaan hallin seinustalla olevaa autonpesupaikkaa.

Pesupaikalle on kehitetty ajoneuvoyhdistelmien pesua helpottamaan puomisysteemi ja painepesurin tehoja on nostettu. Vilkkinen kertoo kuraisen sorakasettiyhdistelmän pesuajan lyhentyneen näiden keinojen avulla jopa lähes neljännekseen.

Vilkkisen kuljetusliike työllistää yrittäjän lisäksi 6 työntekijää, sesonkiaikoina enemmänkin. Kuljetus Vilkkinen Oy on kuljetus- ja maansiirtoalaan sekä erilaisten jalostettujen kiviainesten ja soran myyntiin erikoistunut yritys. Myös teiden hoito- ja talvikunnossapito on osa toimintaa.

Vilkkisen toinen yritys on Muurilan Kone Oy, Rengossa sijaitseva raskaan kaluston huolto ja korjausliike.

Yrittäjäpalkinto luovutettiin Tulinummessa järjestetyssä Rengon yrittäjäjuhlassa perjantai-iltana.

 

Päivän lehti

19.1.2020