Kanta-Häme Hämeenlinna

Intera myi Kamuxia yli 20 miljoonalla eurolla – Kalliokoski lupasi ostaa pienen osan

Kun Intera myi Kamuxin osakkeita, Juha kalliokoski lupasi ostaa niistä osan.

Pääomasijoitusyhtiö Intera on myynyt yli 3,3 miljoonaa Kamuxin osaketta. Siten noin 8,4 prosenttia yhtiön osakkeista on vaihtanut omistajaa.

Kamuxin osakkeen pörssihinta on liikkunut 7 euron tuntumassa. Interan osakemyyntien arvo on siten kohonnut yli 20 miljoonan euron.

Intera liputti arvopaperimarkkinainlain mukaisesti torstaina, että sen omistus Kamuxista on laskenut 20,99 prosenttiin. Edellisessä liputuksessa omistus oli 29,36 prosenttia.

Intera ilmoitti keskiviikkoiltana Kamuxin osakkeiden nopeutetusta myynnistä tarjousmenettelyllä. Kamuxin perustaja ja toimitusjohtaja Juha Kalliokoski ilmoitti aikovansa ostaa osakkeita puolella miljoonalla eurolla. Kalliokoski on suoraan ja Callardo Capitalin kautta Kamuxin toiseksi suurin osakkeenomistaja.

Interan hallinnoima rahastoyhtiö tuli Kamuxiin pääomasijoittajaksi, kun Kamux tarvitsi ennen pörssilistautumistaan pääomia kasvuun.

Kamuxin pörssitiedotteessa kerrottiin, että Intera on sitoutunut olemaan myymättä muita omistamiaan Kamuxin osakkeita ennen ensi vuoden maaliskuuta. HÄSA

Päivän lehti

29.1.2020