fbpx
Kanta-Häme

Inttikuvaviikko on käynnissä

Tällä viikolla vietetään Inttikuvaviikkoa.

Aikaisempina vuosina Inttikuvaviikko on kerännyt tuhansia osallistujia. Vuoden 2015 Inttikuvaviikon tavoitteena on nostaa esiin asevelvollisten toimeentulon puutteita. Inttikuvaviikkoon osallistuminen on tuen osoitus suomalaisille asevelvollisille.

Varusmiesliiton organisoimaan Inttikuvaviikkoon voi osallistua lisäämällä sosiaaliseen mediaan kuvan itsestään armeijassa ja käyttämällä julkaisun yhteydessä #inttikuvaviikko-aihetunnistetta.

– Kuvat vaihtelevat ihan laidasta laitaan. On ollut virallisia kuvia, ja sitten on ollut kuvia joissa otetaan aurinkoa metsässä, kertoo Varusmiesliiton puheenjohtaja Niilo Heinonen.

– Inttikuvaviikon tavoitteena on saada ihmiset muistelemaan omaa palvelusaikaansa. Samalla kuvan laittaminen on kannanotto varus- ja siviilipalvelusmiesten riittävän toimeentulon puolesta, Heinonen sanoo.

Inttikuvaviikon takana oleva Varusmiesliitto on varus- ja siviilipalvelusmiesten itsenäinen edunvalvoja, jonka kärkitavoitteisiin asevelvollisten toimeentulon parantaminen kuuluu.

Niilo Heinosen mukaan kampanjalle ei kuitenkaan tänä vuonna haluttu ottaa täsmällisiä tavoitteita siitä, miten toimeentuloa tulisi kehittää.

– Meillä on toki liittona tietyt tavoitteet asevelvollisten toimeentulolle, jotka koemme riittävinä ja oikeudenmukaisina. Kuvan julkaiseminen ei tästä huolimatta tarkoita, että allekirjoittaisi juuri meidän tavoitteemme. Halusimme kuitenkin pitää kiinni siitä ajatuksesta, että Inttikuvaviikkoon osallistuminen on tuen osoitus suomalaisille asevelvollisille, Heinonen toteaa.

Viikko kestää 6. joulukuuta asti.

Menot