Kanta-Häme

Inweld oy palkittiin Janakkalan vuoden yrittäjinä – "Välillä on vauhti huimannut"

Janakkalan vuoden yrittäjinä palkittiin teollisuuden kunnossapitoon erikoistuneen Inweld oy:n yrittäjät Timo ja Janne Kurkela.
Janne Kurkelan (vasemmalla) ja Timo Kurkelan yritys, Inweld Oy, toimii Janakkalan Rastikankaalla. Uudessa vuokrahallissa on yrityksen varasto sekä siellä voidaan tehdä erilaisia esivalmisteita asennustyömaille.

Janakkalalainen Timo Kurkela perusti teollisuuden asennuksiin ja kunnossapitoon keskittyvän TAK oy Janakkalan vuonna 2012.

Keväällä 2016 Timon poika Janne Kurkela mieli mukaan. Samassa yhteydessä yrityksen nimi päätettiin muuttaa Inweld oy:ksi.

Isän ja pojan ohjissa yritys on kasvanut vauhdilla. Tällä hetkellä yritys työllistää yrittäjien lisäksi 16 työntekijää. Isoimmissa projekteissa sekä suuremmissa huoltoseisakkeissa käytetään alihankkijoita apuna.

Liikevaihto on kasvanut tilikauden 2015 reilusta 70 tuhannesta eurosta viime vuoden 1,25 miljoonaan euroon. Tämän vuoden ennuste liikevaihdosta on 2,5 miljoonaa euroa.

– Onhan vauhti välillä huimannut, mutta olemme sitä mieltä, että kyllä tekevälle töitä löytyy, Kurkelat tuumaavat.

 

Ala on suhdanneherkkä, kilpailu on kovaa ja ostajat hintatietoisia. Pitkät teollisuuslaitosten kunnossapitosopimukset ovat toiminnan selkäranka.

Asiakaskunta koostuu metsä-, paperi-, kemian-. teräs-, energia- ja elintarviketeollisuudesta. Lisäksi Inweld oy tuottaa palveluita rakennus- ja maanrakennusalalle sekä kunnallisille liikelaitoksille. Kilpailijat ovat isoja toimijoita.

– Meidän toiminnalla on kasvot, kilpailussa isojen kanssa pärjäämme laadulla ja ammattitaidolla, Janne Kurkela sanoo.

Janakkalan Rastikankaalla kotipesää pitävä Inweld oy on perheyritys ja se näkyy myös päivittäisessä tekemisessä ja arjessa. Hyvä yhteishenki on tärkeä. Huumorilla ja terveellä suunsoitolla on siinä keskeinen osa.

Päivän lehti

23.1.2020