fbpx
Kanta-Häme

Irlannin kitaramies esittäytyy Suomi-neidolle

Paddy Casey menetti ajantajunsa.

Päivä on kulunut studiossa, jossa Casey on ollut miksaamassa kahta studioalbumia yhtä aikaa. Sovittu haastatteluaika ohitettiin kauan sitten, mutta dublinilainen kuulostaa puhelimessa vilpittömästi pahoillaan olevalta. Aika vain kului, mutta mikäpä oli odotellessa.

– Äänitän musiikkia koko ajan, mutta en ole koskaan ennemmin miksannut albumia itse, Casey sanoo.

Suomeen hän matkustaa tällä viikolla ensimmäistä kertaa esittämään kaksi konserttia, toisen Helsingissä ja toisen Hämeenlinnan Verkatehtaalla.

Vaikka Casey on yksi kotimaansa Irlannin suosituimmista miesartisteista, hän on Suomessa verrattain tuntematon. Casey kuitenkin suhtautuu konsertteihinsa rennosti.

– Voisin kuvitella, että puolet yleisöstä on varmaan irlantilaisia, hän nauraa.

Casey tuli kotimaassaan tunnetuksi vuonna 2000 julkaistulla esikoisalbumillaan Amen (So Be It). Esikoislevyn single-lohkaisu Sweet Suburban Sky nosti Caseyn tunnettuutta maailmalla, osin siksi, että kappale lisättiin aikansa hittitelevisiosarjan Dawson’s Creek soundtrack-levylle.

Sittemmin akustista folk rockia soittava Casey on esiintynyt myös U2-yhtyeen Vertigo-kiertueen kanssa. Nykyisin hän on keskittynyt keikkailuun.

– En ole missään vaiheessa lopettanut musiikin tekoa tai keikkailua. Taantuma on vain tehnyt sen, että Irlannissakin voi pääsääntöisesti keikkailla vain viikonloppuisin. Moni baari sulkee ovensa arkena.

Tällä hetkellä Casey yrittää viimeistellä sekä akustista albumia että levyä, jossa on bändiä mukana. Hän yrittää saada akustisen levyn valmiiksi kuun loppuun mennessä, mutta Casey ei vielä tiedä, mitä hän tekisi levyllä.

Hän on jopa harkinnut julkaisevansa sen ilmaiseksi verkossa. Vain keikoilla on hänen mukaansa Spotify-aikana väliä.

– Minusta tuntuu siltä, että julkaisen uuden levyn joka kolmas vuosi. Niin on vain käynyt. Voi olla, etten ole kauhean nopea.

Edellinen levy tuli julki 2012, joten ajat alkavat olla käsillä.

Mies ja kitara -tyylisiä keikkoja vetävä Casey esiintyy Verkatehtaalla pianistin vahvistamana. Hämeenlinnan-keikka on osa Irish Festivalia, jonka tapahtumia järjestetään ympäri Suomea.

Casey esiintyy seuraavana päivänä myös Helsingissä Virgin Oil Co. -baarissa.

Vuosien saatossa Suomi on jäänyt esiintymispaikkana paitsioon, vaikka hän on kiertänyt Norjassa, Ruotsissa, Keski-Euroopassa ja Lähi-idässä. Mutta on hänellä suhdetta Suomeenkin.

– Minulla on muutama fani Suomesta. He ovat tosin hulluja juomaan. HÄSA

KonserttiPaddy Casey esiintyy Verkatehtaan Vanaja-salissa torstaina 17. syyskuuta kello 19.

Menot