Kanta-Häme

Irlantilaisnäytelmän parhaat laulut levylle

 

Viime keskiviikkona Hämeenlinnan teatterin ohjelmistoon palanneen Seitsemännen portaan enkelin keskeiset laulut ovat pian kuunneltavissa cd-levyltä. Paikallinen Turenki Records julkaisee näytelmän rehvakkaita ryyppyviisuja, surumielisiä lemmenlauluja ja hurjia balladeja sisältävän albumin 10. lokakuuta. Ennakkokappaleita oli jo myynnissä tämän viikon esityksissä.
 
– Levyn ajatus lähti oikeastaan siitä, että purkitimme ensin Villit vuodet -esityksen laulut Valkeakosken kesäteatterissa, levy-yhtiön toimitusjohtaja Topi Salmi kertoo.
 
– Kokemus oli erittäin mukava ja aivan erilainen tapa äänittää albumia. Kun kuulimme teatterista, että Enkelin esitykset jatkuvat syksyllä, otimme yhteyttä tekijöihin.
 
– Hyvä lähtökohtahan oli jo siinä, että asialla on äärettömän kova ja ammattitaitoinen bändi. Lisäksi materiaali on suomenkielisenä ennen julkaisematonta ja yleisön keväällä antama palaute esityksestä oli myös rohkaisevaa.
 
Esityksen laulut tallennettiin teatterin päänäyttämöllä toukokuussa esitysten päättymisen jälkeen.
 
– Levyllä haluttiin päästä mahdollisimman lähelle sitä kokemusta, jonka katsojat saavat varsinaisissa esityksissä.
 
– Työryhmä lauloi ja soitti kappaleet livenä sisään, joten soundi ja tunnelma ovat todella autenttisia.
 
Albumilla on viisitoista AP Sarjannon kääntämää ja Tommi Vikstenin sovittamaa kappaletta. Mukana ovat muiden muassa Kivinen tie Dubliniin, Sally Garden ja Viskiä kannussa. Solisteina ovat näytelmän tähdet Maija Sydänmaanlakka, Liisa Peltonen, Ilkka Koivula, Aleksi Aromaa ja Lasse Sandberg sekä kapellimestari Viksten.
 
Itärajan kantria
Turenki Recordsin syksyn uutuuksia on myös joensuulaisen Huojuva lato -yhtyeen albumi Rakkaus ja juuret. Suomenkielistä kantria esittävän yhtyeen keulakuva on pitkän linjan lauluntekijä Suonna Kononen.
 
– Muistan Suonnan jo 1990-luvun alusta, kun hän lähetti demojaan Flamingolle, Salmi sanoo.
 
– Bändi otti meihin yhteyttä. Olemme ilmeisesti tehneet työmme hyvin ja puskaradio on levittänyt sanaa alan piireissä kaikkialla Suomessa.
 
– Yhtyeen musiikki on hyvin kunnianhimoisesti ja huolellisesti tehtyä kantria, mutta toki meidän puoleltamme kiinnostavuutta lisäsi sekin, että albumin nimikappale oli jo valittu 10-osaisen Paluumuuttajat-televisiosarjan tunnusmusiikiksi. Rakkaus ja juuret menikin suoraan Radio Suomen soitetuimpien listan kakkoseksi ja on top kympissä edelleen.
 
Loppusyksyllä yhtiö julkaisee vielä runsaasti radiosoittoa saaneen Maco Oeyn toisen albumin sekä Ants in the Pants -duon pitkäsoiton.
 
– Antsien Lasse Suurkarin kanssa on levyideaa pyöritelty varmaan viimeiset viisi vuotta, Salmi laskeskelee.
 
– Viime kesänä Artistiklubilla otin härkää sarvista ja teimme sopimuksen. Ants in the Pants on varmaan Suomen ahkerimmin keikkailevia bändejä ja heidän levyään odotetaan hartaasti ympäri maata.
 
 
Turenki Recordsin Artisti-ilta la 6.10. Suistossa.