Kanta-Häme

Irmeli Elo loikkasi kokoomuksesta keskustaan

Janakkalan kunnanvaltuutettu Irmeli Elo on loikannut kokoomuksesta keskustaan. Asiasta kertoi torstaina Janakkalan Sanomat.

– Kyllä näin on tapahtunut. Olemme varmistaneet tiedon naisten yhdistyksestä. Elo on eronnut sieltä, vahvistaa Esa Silvennoinen kokoomusryhmästä.

Elo kuului siis aiemmin Janakkalan kokoomusnaiset -yhdistykseen ja oli lisäksi yhdistyksen varapuheenjohtaja.

Kolmannen kauden valtuutettu

Irmeli Elo on vaikuttanut Janakkalan valtuustossa vuodesta 2005. Syksyn vaaleissa hän sai kokoomuslaisista kolmanneksi eniten ääniä.

Hänen loikattuaan kokoomusryhmään jää seitsemän jäsentä ja vain kaksi naista. Ryhmä on edelleen kolmanneksi suurin, mutta perussuomalaiset ovat jo aika lähellä kuudella valtuutetullaan.

Keskustan ryhmä puolestaan kasvaa nyt 10-jäseniseksi. Se on valtuuston toiseksi suurin ryhmä demarien jälkeen. Demareilla on 12 valtuutettua.

Lautakuntapaikan kohtalo epäselvä

Irmeli Elolla on paikka elämänlaatulautakunnassa. Ryhmien välisissä neuvotteluissa se on sovittu kokoomuksen paikaksi, mutta virallisesti se kuuluu Elolle loikkauksen jälkeenkin.

Esa Silvennoinen huomauttaa kuitenkin, että moraalista ja maan tapana on, että loikkaaja luopuu lautakunta- tai hallituspaikastaan.

– Odotamme, että Irmeli Elo tekee tässä oman aloitteen.

Loikkaukset ryhmästä toiseen ovat Janakkalassa harvinaisia. Kokoomusryhmästä on viimeksi loikattu 1990-luvulla, kun Irmeli Partanen ja Pirjo Anttila perustivat oman sitoutumattoman ryhmän. (HäSa)

Päivän lehti

8.4.2020