fbpx
Kanta-Häme

Iron Maidenin konsertti tuo ilmapallot opasteiksi

Ensi viikon Iron Maiden -konserttivieraat pääsevät suunnistamaan Hämeenlinnassa eriväristen ilmapallojen avulla. Valkoiset, oranssit ja siniset ilmapallot ohjaavat konserttikävijöitä Kantolasta keskustaan.

Pallojen halkaisija on metri, ja niitä kiinnitetään valaisinpylväisiin noin 120. Sinisiä palloja seuraamalla löytää taksitolpalle ja tilausajobusseille, oranssit johdattavat keskustaan ja linja-autoasemalle. Valkoiset pallot vievät rautatieasemalle.

Pallot kiinnitetään katuvaloihin konserttipäivänä eli ensi viikon keskiviikkona aamutuimaan. Kaikkien pallojen on tarkoitus olla paikallaan puoleenpäivään mennessä.

Linnan kehityksen myyntipäällikön Jonna Piiroisen mukaan pallot paitsi opastavat vieraita, myös tuovat Hämeenlinnan kaupungin brändiä esille. Pallot ovat oranssi–valko–sinisiä, kuten Hämeenlinnan muukin visuaalinen ilme.

– Ilmapallot luovat kävijälle vau-tunteen.

Viime vuoden AC/DC-konsertin jälkeen Hämeenlinna ja konsertin järjestänyt Live Nation keräsivät palautetta konserttivierailta. Koska valtaosa kävijöistä ei tuntenut Hämeenlinnaa, ja Kantolan tapahtumapuisto oli vastikään avattu, perinteiset tekstiopasteet osoittautuivat riittämättömiksi. Liikenne ruuhkautui pahasti.

– Kyltit eivät kiinnittäneet riittävästi huomiota, kun 55 000 ihmistä oli liikkeellä, ja osa oli vieläpä maistissa.

Palautteen perusteella Hämeenlinna alkoi ratkoa opasteongelmaa. Piiroisen mukaan opastamiseen haluttiin uudenlainen, yksinkertainen ratkaisu, jota voidaan jatkossakin hyödyntää Kantolan tapahtumien yhteydessä.

Alkuperäinen ajatus oli, että pallot valaistaisiin konsertti-iltana. Koska Iron Maidenin konsertti kuitenkin sattuu vuoden valoisimpaan aikaan, palloja ei tällä kertaa valaista.

Kaupunki sai luvat palloihin vasta tällä viikolla. Pallojen lisäksi konserttiväkeä opastetaan myös kyltein. HäSa

Menot