Kanta-Häme

Irtisanominen uhkaa kuutta työntekijää

Hämeen ammatti-instituutin ja Hämeen ammattikorkeakoulun Biotalouden yksikön yt-neuvottelut ovat tarkentuneet koskemaan kahdeksaa työntekijää.

Hamkin henkilöstö- ja kehitysjohtaja ja vararehtori Heidi Ahokallio-Leppälä kertoo, että asianosaisille on lähetetty syyskuun puolivälissä kutsu henkilökohtaisiin neuvotteluihin.

Irtisanominen uhkaa tällä hetkellä kuutta työntekijää. Lisäksi tehtäväkuvan muutos koskettaa kahta työntekijää.

– Nyt selvitetään, löytyykö henkilöille korvaavia tehtäviä talon sisältä, voidaanko osa-aikaistaa tai tulevatko esimerkiksi eläkeratkaisut kyseeseen.

Yt-prosessi aloitettiin elokuun lopussa, ja se päättynee loka- marraskuun vaihteessa. Neuvotteluiden piirissä oli alkujaan noin 200 työntekijää. Heistä ammatti-instituutin osuus oli noin 80 henkilöä ja Biotalouden yksikön osuus noin 120 henkeä.

Säästötavoite on noin 500 000 euroa, ja neuvotteluiden taustalla vaikuttavat ammatilliseen koulutukseen kohdistuvat leikkaukset vuodelle 2017.

Hämeen ammatti-instituutin rahoituksesta leikataan 12,5 prosenttia, mikä näkyy esimerkiksi aloituspaikkojen vähentymisenä.

– Bio- ja elintarviketekniikassa puolestaan henkilöstömäärä on ollut selvästi ylimitoitettu. Pyrimme yksinkertaisesti korjaamaan tilannetta, Ahokallio-Leppälä sanoo. HÄSA

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic