Kanta-Häme

IL: Entinen poikaystävä vangittu Milla Arosen taposta epäiltynä

21-vuotias Milla Aronen katosi Somerolla kesäkuussa.

Somerolla kadonneen nuoren naisen taposta epäiltynä on vangittu nuori mies, kertovat Ilta-Sanomat ja Iltalehti.

Asiasta ensin uutisoineen Ilta-Sanomien mukaan epäilty vangittiin Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa viime viikolla ja hän on iältään 24-vuotias. Iltalehden tietojen mukaan vangittu on kadonneen entinen poikaystävä.

Poliisi tiedotti eilen, että 21-vuotiaan somerolaisnaisen katoamista tutkitaan epäiltynä henkirikoksena. Poliisi pyysi yleisöltä vihjeitä havainnoista, jotka liittyvät naiseen ja hänen autoonsa katoamisviikonloppuna.

Somerolainen Milla Aronen nähtiin poliisin mukaan viimeisen kerran lauantaina 8. kesäkuuta kotipihallaan Someron keskustassa. Hänen olisi pitänyt palata suorittamaan varusmiespalvelusta Porin prikaatiin Säkylään seuraavana päivänä eli sunnuntaina, mutta hän ei saapunut paikalle.

Perhe teki naisesta katoamisilmoituksen 11. kesäkuuta. Poliisin mukaan tutkinnassa on tullut ilmi seikkoja, joiden perusteella on syytä epäillä hänen joutuneen henkirikoksen uhriksi viikonloppuna 8.–9. kesäkuuta.

Poliisi on vaitonainen

24-vuotias mies vangittiin iltapäivälehtien tietojen mukaan todennäköisin syin taposta epäiltynä. Poliisi ei ole kertonut, onko kadonneen naisen ruumista löytynyt. Poliisi ei ole tarkentanut sitäkään, onko rikoksesta epäiltyjä mahdollisesti useita.

Rikostarkastaja Markus Laine keskusrikospoliisista kertoo Ilta-Sanomissa, että poliisilla on epäilty tai epäiltyjä asiassa.

Laine ei tarkenna, onko kyse yhdestä vai useammasta epäillystä.

Varsinais-Suomen käräjäoikeuden julkisista pakkokeinotiedoista selviää, että viime viikolla Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa vangittiin tapauksessa todennäköisin syin taposta epäiltynä vuonna 1995 syntynyt mies.

Epäillyn tapon tekoajaksi on merkitty 8.–9. kesäkuuta 2019 ja tekopaikaksi Somero.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Ajoneuvo, jonka kyydissä kadonnut on mahdollisesti ollut katoamisajankohtana (Volvo V70). Kuva: Kuva: Keskusrikospoliisi
Ajoneuvo, jonka kyydissä kadonnut on mahdollisesti ollut katoamisajankohtana (Volvo V70). Kuva: Keskusrikospoliisi

Poliisi on yhä kiinnostunut havainnoista

Keskusrikospoliisi on yhä kiinnostunut havainnoista, jotka liittyvät Arosen liikkeisiin 7. kesäkuuta jälkeen.

Aronen on noin 165 senttiä pitkä ja ruumiinrakenteeltaan hoikka. Arosella on pitkät mustat hiukset ja tatuointeja.

Katoamishetkellä Aronen oli todennäköisesti pukeutunut tummiin vaatteisiin sekä kenkiin, joissa on pinkkiä.

Poliisi pyytää havaintoja myös katoamisviikonlopulta Arosen käyttämästä autosta. Arosen auto on vuosimallin 2001 Volkswagen Golf.

Poliisi pyytää myös havaintoja katoamisviikonloppuna Someron alueella liikkuneesta hopeisesta vuosimallin 2003 Volvo V70 -farmariautosta, jonka kyydissä Aronen on mahdollisesti katoamisajankohtana ollut.

Lisää aiheesta:  21-vuotias nainen katosi kesäkuussa Somerolla kesken varusmiespalveluksen – poliisi pyytää havaintoja kahdesta autosta

 

Jutun otsikko ja alku päivitetty 3.9.2019 kello 10.42. Lisätty Iltalehden tiedot.

Päivän lehti

25.1.2020